Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[solved] gentoo mim install. no eth0
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sander_demeester
n00b
n00b


Joined: 27 Jul 2008
Posts: 3

PostPosted: Sun Jul 27, 2008 4:51 pm    Post subject: [solved] gentoo mim install. no eth0 Reply with quote

hallo mede linux gebruikers.

ik heb een probleemje. ik heb gentoo mim install geinstaleert in virtualbox. ik heb mijn wifi card van mijn host systeem gedeeld met de virtual network card. toen ik het instaleerde had ik geen probleem. eth0 interface werkt herkent en ik had internet. maar na het instaleren werd eth0 niet meer herkent en had ik ook geen internet meer.

kan iemand mij helpen met het oplossen van mijn probleem.

als iemand iets weet zend gerust een mailtje naar: demeester.sander@gmail.com


Dank bij voorbaad
_________________
Information for Everybody


Last edited by sander_demeester on Thu Jul 31, 2008 4:54 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Administrator
Administrator


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10973
Location: the dutch mountains

PostPosted: Tue Jul 29, 2008 3:01 pm    Post subject: Reply with quote

Contoleer dat je de nic driver in je kernel hebt.
In menuconfig onder Device Drivers -> Ethernet device support -> Ethernet (10 or 100Mbit) moet 'AMD PCnet32 PCI support' geselecteerd zijn.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
sander_demeester
n00b
n00b


Joined: 27 Jul 2008
Posts: 3

PostPosted: Thu Jul 31, 2008 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

nixnut wrote:
Contoleer dat je de nic driver in je kernel hebt.
In menuconfig onder Device Drivers -> Ethernet device support -> Ethernet (10 or 100Mbit) moet 'AMD PCnet32 PCI support' geselecteerd zijn.


ok, ik ben nu mijn kernel aan het herconfigureren
_________________
Information for Everybody
Back to top
View user's profile Send private message
sander_demeester
n00b
n00b


Joined: 27 Jul 2008
Posts: 3

PostPosted: Thu Jul 31, 2008 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

sander_demeester wrote:
nixnut wrote:
Contoleer dat je de nic driver in je kernel hebt.
In menuconfig onder Device Drivers -> Ethernet device support -> Ethernet (10 or 100Mbit) moet 'AMD PCnet32 PCI support' geselecteerd zijn.


ok, ik ben nu mijn kernel aan het herconfigureren




oke... dat is gedaan nieuwe kernel entry gemaakt in grub.conf en het werkt!!!!

dank u!!!
_________________
Information for Everybody
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum