Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[EBUILD] stk11xx svn
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rem5
n00b
n00b


Joined: 12 Oct 2005
Posts: 71
Location: Lille - France

PostPosted: Sun Sep 23, 2007 10:08 am    Post subject: [EBUILD] stk11xx svn Reply with quote

Hi, I made a svn ebuild (tested on amd64) based on this ebuild : http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=178946 :

stk11xx-9999.ebuild
Code:

# Copyright 1999-2007 Gentoo Foundation
# Distributed under the terms of the GNU General Public License v2

inherit linux-mod subversion

ESVN_REPO_URI="https://syntekdriver.svn.sourceforge.net/svnroot/syntekdriver/trunk/driver"

DESCRIPTION="stk-11xx driver for Syntek webcams."
HOMEPAGE="http://syntekdriver.sourceforge.net/"
SRC_URI=""
LICENSE="GPL-2"
SLOT="0"
KEYWORDS=""
IUSE=""
RESTRICT=""
DEPEND=""
RDEPEND=""

MODULE_NAMES="stk11xx(usb/video:)"
BUILD_TARGETS=" "
CONFIG_CHECK="VIDEO_DEV VIDEO_V4L1_COMPAT"

pkg_setup() {
   linux-mod_pkg_setup
   BUILD_PARAMS="-C ${KV_DIR} SUBDIRS=${S}"
}

src_install() {
   dodoc README
   linux-mod_src_install
}



If you have comment to enhance/correct this ebuild, don't hesitate !!

edit : [12/24/2007] corrected ebuild


Last edited by rem5 on Mon Dec 24, 2007 3:38 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
bosele
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 02 Apr 2005
Posts: 90

PostPosted: Fri Nov 23, 2007 7:52 pm    Post subject: Reply with quote

well, it doesn't work for me:

Quote:

* Cannot find $EPATCH_SOURCE! Value for $EPATCH_SOURCE is:
*

* /usr/local/layman/ovrl/media-sound/stk11xx/files/stk11xx-1.1.1-ctags.patch
* ( stk11xx-1.1.1-ctags.patch )
*
* ERROR: media-sound/stk11xx-1.1.1 failed.
* Call stack:
* ebuild.sh, line 1735: Called dyn_unpack
* ebuild.sh, line 669: Called qa_call 'src_unpack'
* ebuild.sh, line 35: Called src_unpack
* environment, line 3175: Called epatch '/usr/local/layman/ovr/media-sound/stk11xx/files/stk11xx-1.1.1-ctags.patch'
* environment, line 1383: Called die
* The specific snippet of code:
* diefunc "$FUNCNAME" "$LINENO" "$?" "Cannot find \$EPATCH_SOURCE!";
* The die message:
* Cannot find $EPATCH_SOURCE!
*
* If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.
* A complete build log is located at '/var/tmp/portage/media-sound/stk11xx-1.1.1/temp/build.log'.
* This ebuild is from an overlay: '/usr/local/layman/ovr/'


any ideas?


Last edited by bosele on Sat Jan 12, 2008 3:40 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
lucapost
Veteran
Veteran


Joined: 24 Nov 2005
Posts: 1412
Location: <ud|me|ts> - Italy

PostPosted: Sat Dec 22, 2007 9:53 am    Post subject: Reply with quote

stk11xx-1.2.3.ebuild is out, but my cam doesn't works with v4l2 driver. Ok with v4l
This is the output of mplayer:
Code:
 ~> mplayer tv:// -tv driver=v4l2:width=352:height=288:fps=25:outfmt=rgb24:device=/dev/video0
MPlayer SVN-r24130 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-50 (Family: 15, Model: 72, Stepping: 2)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx SSE SSE2

Playing tv://.
TV file format detected.
Selected driver: v4l2
 name: Video 4 Linux 2 input
 author: Martin Olschewski <olschewski@zpr.uni-koeln.de>
 comment: first try, more to come ;-)
Selected device: Syntek USB Video Camera
 Capabilites:  video capture  read/write  streaming
 supported norms: 0 = webcam;
 inputs: 0 = USB;v4l2: ioctl get input failed: Invalid argument

 Current input: 1
 Current format: BGR24
tv.c: norm_from_string(pal): Bogus norm parameter, setting default.
Selected input hasn't got a tuner!
v4l2: ioctl set mute failed: Invalid argument
v4l2: ioctl query control failed: Invalid argument
==========================================================================
Opening video decoder: [raw] RAW Uncompressed Video
VDec: vo config request - 352 x 288 (preferred colorspace: RGB 24-bit)
VDec: using RGB 24-bit as output csp (no 0)
Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
VO: [gl2] 352x288 => 352x288 RGB 24-bit
[gl2] You have OpenGL >= 1.2 capable drivers, GOOD (16bpp and BGR is ok!)
[gl2] antialiasing off
[gl2] bilinear linear
Selected video codec: [rawrgb24] vfm: raw (RAW RGB24)
==========================================================================
Audio: no sound
Starting playback...


MPlayer interrupted by signal 11 in module: video_read_frame
- MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM.
  Recompile MPlayer with --enable-debug and make a 'gdb' backtrace and
  disassembly. Details in DOCS/HTML/en/bugreports_what.html#bugreports_crash.
- MPlayer crashed. This shouldn't happen.
  It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
  gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
  DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
  won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.


MPlayer interrupted by signal 11 in module: decode_video


_________________
LP
Back to top
View user's profile Send private message
rem5
n00b
n00b


Joined: 12 Oct 2005
Posts: 71
Location: Lille - France

PostPosted: Mon Dec 24, 2007 3:38 pm    Post subject: Reply with quote

I just corrected the svn ebuild :)
Back to top
View user's profile Send private message
bosele
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 02 Apr 2005
Posts: 90

PostPosted: Sat Jan 12, 2008 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

svn ebuild works for me (and skype) the ebuild in bugs.gentoo fails when patching.
so thanks a lot rem5.
(btw picture is a bit dark, any tips?)
Back to top
View user's profile Send private message
Balage
n00b
n00b


Joined: 10 Jan 2008
Posts: 17
Location: Hungary

PostPosted: Mon Jan 14, 2008 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

There is a updated ebuild in the bugzilla. It has no ctags dependency.
There is only one patch, which is just a diff between the latest release and the svn revision #70.
But if you use this snv ebuild, the patch isn't necessary.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum