Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
How to run Windows games in Gentoo
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kasumi_Ninja
Veteran
Veteran


Joined: 18 Feb 2006
Posts: 1825
Location: The Netherlands

PostPosted: Fri Jun 01, 2007 10:06 pm    Post subject: Reply with quote

Dark Defender wrote:
New Wine version out! Time for me to start testing if it broke or fixed anything :D

Thanks for letting me know! Emerging Win 0.3.8 now :). It already looks impressive:http://www.winehq.org/?announce=latest
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered
Back to top
View user's profile Send private message
killertux
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 11 Dec 2003
Posts: 119

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 9:05 am    Post subject: Reply with quote

hmm list is outdated since 0.9.38 is out...
you could delete all not tested in 0.9.38 or move them to "outdated" section.
Back to top
View user's profile Send private message
Kasumi_Ninja
Veteran
Veteran


Joined: 18 Feb 2006
Posts: 1825
Location: The Netherlands

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 9:18 am    Post subject: Reply with quote

killertux wrote:
hmm list is outdated since 0.9.38 is out...
you could delete all not tested in 0.9.38 or move them to "outdated" section.


Ouch your right :roll:. I gonna think how to solve this problem. For now I think it might be best to change the title to soemthing like:

How to get your Windows games working
or
Please submit your working game to the Wine appdbd

Maybe it's better to start a new thread with one of the aforementioned headers focusing to provide a short howto get games working in Gentoo under Wine a link to the AppDB so that they find if their game is working and asking them to add games to the AppDB.

Let me know what you think.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered
Back to top
View user's profile Send private message
killertux
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 11 Dec 2003
Posts: 119

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 9:33 am    Post subject: Reply with quote

version 0.9.38 is finally added to Wine bugzilla version list so it's shown also in Wine appdb....

and no need for short HOWTO for "Getting games working in Wine"... it's all documented in winehq and if it's not
then it's basicly crappy distribution or broken system or bad system settings.
Back to top
View user's profile Send private message
Kasumi_Ninja
Veteran
Veteran


Joined: 18 Feb 2006
Posts: 1825
Location: The Netherlands

PostPosted: Sat Jun 02, 2007 10:09 am    Post subject: Reply with quote

killertux wrote:
version 0.9.38 is finally added to Wine bugzilla version list so it's shown also in Wine appdb....

and no need for short HOWTO for "Getting games working in Wine"... it's all documented in winehq and if it's not
then it's basicly crappy distribution or broken system or bad system settings.


True, although it never hurts to point people in the right direction :wink:.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered
Back to top
View user's profile Send private message
saboya
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Nov 2006
Posts: 148
Location: Brazil

PostPosted: Fri Jun 08, 2007 11:51 pm    Post subject: Reply with quote

I'm having some problems with cursor input with Desperados: Wanted dead or Alive

Anyone tried this yet?

Supposedly there's a cursor patch for Wine, but

1 - I can't find the latest one, it kinda disappeared from WineHQ.
2 - Applying the one I found breaks the Wine versions I tried :(

Any tips?
Back to top
View user's profile Send private message
Kasumi_Ninja
Veteran
Veteran


Joined: 18 Feb 2006
Posts: 1825
Location: The Netherlands

PostPosted: Sat Jun 09, 2007 6:04 am    Post subject: Reply with quote

saboya wrote:
I'm having some problems with cursor input with Desperados: Wanted dead or Alive

Anyone tried this yet?

Supposedly there's a cursor patch for Wine, but

1 - I can't find the latest one, it kinda disappeared from WineHQ.
2 - Applying the one I found breaks the Wine versions I tried :(

Any tips?


Your best bet would be to leave your add your Test Results to the AppDB and file a bugreport to winehq bugzilla: http://bugs.winehq.org/
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered
Back to top
View user's profile Send private message
saboya
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Nov 2006
Posts: 148
Location: Brazil

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 4:44 am    Post subject: Reply with quote

Aniruddha wrote:
saboya wrote:
I'm having some problems with cursor input with Desperados: Wanted dead or Alive

Anyone tried this yet?

Supposedly there's a cursor patch for Wine, but

1 - I can't find the latest one, it kinda disappeared from WineHQ.
2 - Applying the one I found breaks the Wine versions I tried :(

Any tips?


Your best bet would be to leave your add your Test Results to the AppDB and file a bugreport to winehq bugzilla: http://bugs.winehq.org/

I managed to make it work :) Correct "patch" here:

http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=7838

Made a custom ebuild with the additional patch, and the mouse is now working :)

But now I have other issues :( Mouse is invisible during actual gameplay haha. Filed 2 bugs @ Wine bugzilla.
Back to top
View user's profile Send private message
Kasumi_Ninja
Veteran
Veteran


Joined: 18 Feb 2006
Posts: 1825
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Jun 10, 2007 9:02 am    Post subject: Reply with quote

saboya wrote:
Aniruddha wrote:
saboya wrote:
I'm having some problems with cursor input with Desperados: Wanted dead or Alive

Anyone tried this yet?

Supposedly there's a cursor patch for Wine, but

1 - I can't find the latest one, it kinda disappeared from WineHQ.
2 - Applying the one I found breaks the Wine versions I tried :(

Any tips?


Your best bet would be to leave your add your Test Results to the AppDB and file a bugreport to winehq bugzilla: http://bugs.winehq.org/

I managed to make it work :) Correct "patch" here:

http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=7838

Made a custom ebuild with the additional patch, and the mouse is now working :)

But now I have other issues :( Mouse is invisible during actual gameplay haha. Filed 2 bugs @ Wine bugzilla.


Great to hear you solved it partially :).
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered
Back to top
View user's profile Send private message
spoon-man
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Sep 2004
Posts: 86
Location: Australia W.A

PostPosted: Wed Jun 13, 2007 10:23 pm    Post subject: Reply with quote

Ultima Online - Mondains Legacy works well under wine
Back to top
View user's profile Send private message
Dark Defender
n00b
n00b


Joined: 27 Dec 2006
Posts: 74

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

New version out! :)
Back to top
View user's profile Send private message
Rabbi Hillel
Apprentice
Apprentice


Joined: 15 Feb 2007
Posts: 209
Location: Norderstedt, Hamburg

PostPosted: Mon Jun 18, 2007 12:39 pm    Post subject: Reply with quote

Compiled! Works fine.

And as tip (I don't know if it's already mentioned):

Max Payne.

A bit short, but a nice story.
Back to top
View user's profile Send private message
Whiteskullbot0
n00b
n00b


Joined: 03 Jul 2007
Posts: 22
Location: in the HD volume

PostPosted: Wed Jul 11, 2007 8:08 am    Post subject: works? Reply with quote

Does DiabloII ( :twisted: ) Demo work with wine?
Back to top
View user's profile Send private message
Kasumi_Ninja
Veteran
Veteran


Joined: 18 Feb 2006
Posts: 1825
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed Jul 11, 2007 9:31 am    Post subject: Re: works? Reply with quote

Whiteskullbot0 wrote:
Does DiabloII ( :twisted: ) Demo work with wine?


Yep! It's even at platinum status:
http://appdb.winehq.org/appview.php?iVersionId=238
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered
Back to top
View user's profile Send private message
Whiteskullbot0
n00b
n00b


Joined: 03 Jul 2007
Posts: 22
Location: in the HD volume

PostPosted: Fri Jul 20, 2007 7:09 am    Post subject: Reply with quote

Can MU Online work in wine? On the APP DB they didn't test it on Gentoo. :?:
Back to top
View user's profile Send private message
Kasumi_Ninja
Veteran
Veteran


Joined: 18 Feb 2006
Posts: 1825
Location: The Netherlands

PostPosted: Fri Jul 20, 2007 8:33 am    Post subject: Reply with quote

Whiteskullbot0 wrote:
Can MU Online work in wine? On the APP DB they didn't test it on Gentoo. :?:


Which game is that?
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered
Back to top
View user's profile Send private message
Joaquin24
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 95
Location: 3L3CTR0nic, 7uX-0-L4nD

PostPosted: Sun Jul 22, 2007 7:04 am    Post subject: Reply with quote

Collin Mcrae 4 w00t !! :) :) sweet, I can tell that Colin Mcrae 2 runs, but frame rates dropp dramatically when there are too many details over the lap, (people weavering hands, etc, etc). Has anyone of you tested this ?

anyway they are distracting, tried crashing them, though didn't work :x :x

I ll add v 2 when done emerging 0.9.41
Back to top
View user's profile Send private message
Mantaar
Apprentice
Apprentice


Joined: 17 May 2007
Posts: 219

PostPosted: Thu Jul 26, 2007 9:38 pm    Post subject: Reply with quote

Max Payne 1&2 and Return to Castle Wolfenstein work - and both flawlessly. RtCW will mock about some color depth at startup - just click OK, as usual when a Windows Proggie reports errors ;)

Currently working on getting Civ 4 to run. People say it runs in Cedega, but I doubt that, because the only positive results i've read were in the domain transgaming.com or cedega.com ;)
Anyone had results with Civ4? You will need some proprietary DX9 libs...
_________________
Error compiling committee.c: too many arguments to function.
Back to top
View user's profile Send private message
saboya
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Nov 2006
Posts: 148
Location: Brazil

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 6:49 am    Post subject: Reply with quote

Mantaar wrote:
Max Payne 1&2 and Return to Castle Wolfenstein work - and both flawlessly. RtCW will mock about some color depth at startup - just click OK, as usual when a Windows Proggie reports errors ;)

Currently working on getting Civ 4 to run. People say it runs in Cedega, but I doubt that, because the only positive results i've read were in the domain transgaming.com or cedega.com ;)
Anyone had results with Civ4? You will need some proprietary DX9 libs...

Erm

RtCW has a binary for linux, doesn't it?
Back to top
View user's profile Send private message
Kasumi_Ninja
Veteran
Veteran


Joined: 18 Feb 2006
Posts: 1825
Location: The Netherlands

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 7:19 am    Post subject: Reply with quote

Mantaar wrote:
Max Payne 1&2 and Return to Castle Wolfenstein work - and both flawlessly. RtCW will mock about some color depth at startup - just click OK, as usual when a Windows Proggie reports errors ;)

Currently working on getting Civ 4 to run. People say it runs in Cedega, but I doubt that, because the only positive results i've read were in the domain transgaming.com or cedega.com ;)
Anyone had results with Civ4? You will need some proprietary DX9 libs...


Civ 4 should work just follow the instructions here
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered
Back to top
View user's profile Send private message
Joaquin24
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 95
Location: 3L3CTR0nic, 7uX-0-L4nD

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 8:24 pm    Post subject: Reply with quote

just for the sake of this thread Aniruddha, you forgot to mention, that since 0.9.37, directx 7 support is complete :!: :!:

http://www.winehq.org/?issue=331#Direct3D%20Milestone

that's an outrageous step

http://stud4.tuwien.ac.at/~e0526822/sdkdemos2.png
Back to top
View user's profile Send private message
Joaquin24
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 95
Location: 3L3CTR0nic, 7uX-0-L4nD

PostPosted: Sat Jul 28, 2007 6:06 am    Post subject: Reply with quote

hi again Aniruddha, did colin mcrae 4 work fine for you??

the screen goes out boundaries, like if it was in half screen mode, ignoring that specific the game seems to run perfectly, say something about fixme:x11, drv blah blah on and so on...

but I cannot play it (~#@ :evil: ) seem that's handling display output incorrectly


do you know any workaround for this?... maybe a patch?

thnxs
Back to top
View user's profile Send private message
Kasumi_Ninja
Veteran
Veteran


Joined: 18 Feb 2006
Posts: 1825
Location: The Netherlands

PostPosted: Sat Jul 28, 2007 6:38 am    Post subject: Reply with quote

Joaquin24 wrote:
hi again Aniruddha, did colin mcrae 4 work fine for you??

the screen goes out boundaries, like if it was in half screen mode, ignoring that specific the game seems to run perfectly, say something about fixme:x11, drv blah blah on and so on...

but I cannot play it (~#@ :evil: ) seem that's handling display output incorrectly


do you know any workaround for this?... maybe a patch?

thnxs


Ok let me see, which version of Wine do you have? Can you post your xorg.conf? Oh and don't forget to add your test results to the appdb
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered
Back to top
View user's profile Send private message
Joaquin24
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 01 Jun 2006
Posts: 95
Location: 3L3CTR0nic, 7uX-0-L4nD

PostPosted: Sat Jul 28, 2007 9:11 am    Post subject: Reply with quote

sure
Code:
gentoo ~ $ wine --version
wine-0.9.39


I tried version 0.9.41 and 0.9.42, should I downgrade to 0.9.37, do I need to install some microsoxs libraries the game starts and everything else as well starts the cursor, etc... but the display is tore down, (half screen only). Seems like a wine bug to me, do you have a special setup for wine, i.e freetype version. xorg-server version, that works best? Did you tried the game or just installed it, because seems to me that this game needs a lot of microsoxs libraries, prompts out for everything; I've just hit cancel, I don't want loads of unidentifiable cr4pp, :) :) , gone well installled, even cancelling loads of cr4pp,
Anyways don't worry that much I realized that I don't want and Arcade SpyGuy, and the older version it's more fun :D

tnxs again !! :)

about the results maybe I help out, with the older version, I 've already registered, I 've just deleted the wine installation of '04 :roll: , if not I would have post a screenshot


Code:
   
**********************************************************************
# Module section -- this  section  is used to specify
# which dynamically loadable modules to load.
# **********************************************************************

Section "Module"

Load        "dbe"     # Double buffer extension


    SubSection  "extmod"
      Option    "omit xfree86-dga"   # don't initialise the DGA extension
    EndSubSection

# This loads the font modules
#    Load        "type1"
    Load        "speedo"
    Load        "freetype"
#    Load        "xtt"
    Load "i2c"
    Load "bitmap"
    Load "ddc"
    Load "freetype"
    Load "int10"
    Load "type1"
    Load "vbe"
     

# This loads the GLX module
    Load       "glx"
# This loads the DRI module
#    Load       "dri"

EndSection

# **********************************************************************
# Files section.  This allows default font and rgb paths to be set
# **********************************************************************

Section "Files"


    FontPath   "/usr/share/fonts/misc/"
    FontPath   "/usr/share/fonts/TTF/"
#    FontPath   "/usr/share/fonts/OTF"
    FontPath   "/usr/share/fonts/Type1/"
#    FontPath   "/usr/share/fonts/CID/"
    FontPath   "/usr/share/fonts/100dpi/"
    FontPath   "/usr/share/fonts/75dpi/"


# The module search path.  The default path is shown here.
     ModulePath  "/usr/lib/xorg/modules"

EndSection

# **********************************************************************
# Server flags section.
# **********************************************************************

Section "ServerFlags"



#    Option "NoTrapSignals"


#    Option "DontVTSwitch"

# Uncomment this to disable the <Ctrl><Alt><BS> server abort sequence
# This allows clients to receive this key event.

#    Option "DontZap"

# Uncomment this to disable the <Ctrl><Alt><KP_+>/<KP_-> mode switching
# sequences.  This allows clients to receive these key events.

#    Option "Dont Zoom"

#    Option "DisableVidModeExtension"

# Uncomment this to enable the use of a non-local xvidtune client.

#    Option "AllowNonLocalXvidtune"

# Uncomment this to disable dynamically modifying the input device
# (mouse and keyboard) settings.

#    Option "DisableModInDev"

# Uncomment this to enable the use of a non-local client to
# change the keyboard or mouse settings (currently only xset).

#    Option "AllowNonLocalModInDev"

EndSection

# **********************************************************************
# Input devices
# **********************************************************************

# **********************************************************************
# Core keyboard's InputDevice section
# **********************************************************************

Section "InputDevice"

    Identifier   "Keyboard1"
    Driver   "kbd"

# For most OSs the protocol can be omitted (it defaults to "Standard").
# When using XQUEUE (only for SVR3 and SVR4, but not Solaris),
# uncomment the following line.

#    Option     "Protocol"      "Xqueue"

    Option "AutoRepeat" "500 30"

# Specify which keyboard LEDs can be user-controlled (eg, with xset(1))
#    Option   "Xleds"      "1 2 3"

#    Option "LeftAlt"     "Meta"
#    Option "RightAlt"    "ModeShift"

# To customise the XKB settings to suit your keyboard, modify the
# lines below (which are the defaults).  For example, for a non-U.S.
# keyboard, you will probably want to use:
#    Option "XkbModel"    "pc105"
# If you have a US Microsoft Natural keyboard, you can use:
#    Option "XkbModel"    "microsoft"
#
# Then to change the language, change the Layout setting.
# For example, a german layout can be obtained with:
#    Option "XkbLayout"   "de"
# or:
#    Option "XkbLayout"   "de"
#    Option "XkbVariant"  "nodeadkeys"
#
# If you'd like to switch the positions of your capslock and
# control keys, use:
#X    Option "XkbOptions"  "ctrl:swapcaps"

# These are the default XKB settings for Xorg
#    Option "XkbRules"    "xorg"
#    Option "XkbModel"    "pc105"
#    Option "XkbLayout"   "us"
#    Option "XkbVariant"  ""
#    Option "XkbOptions"  ""

#    Option "XkbDisable"

    Option "XkbRules"   "xorg"
    Option "XkbModel"   "pc105"
    Option "XkbLayout"   "es"

EndSection


# **********************************************************************
# Core Pointer's InputDevice section
# **********************************************************************

Section "InputDevice"

# Identifier and driver

    Identifier   "Mouse1"
    Driver   "mouse"
    Option "Protocol"    "IMPS/2"   # IntelliMouse PS/2
    Option "Device"      "/dev/input/mice"

# When using XQUEUE, comment out the above two lines, and uncomment
# the following line.

#    Option "Protocol"   "Xqueue"

# Mouse-speed setting for PS/2 mouse.

    Option "Resolution"   "800"

# Baudrate and SampleRate are only for some Logitech mice. In
# almost every case these lines should be omitted.

#    Option "BaudRate"   "9600"
#    Option "SampleRate"   "150"

   Option "ZAxisMapping"   "4 5 6 7"


# ChordMiddle is an option for some 3-button Logitech mice

#    Option "ChordMiddle"

EndSection


#

Section "Screen"
     Identifier  "Screen 0"
    Device      "Geforce"
    Monitor        "Monitor 0"
    DefaultDepth    24
#    Option         "metamodes" "1152x768 +0+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
Option       "AddARGBGLXVisuals"    "true"
#Option         "DisableGLXRootClipping" "true"
EndSection

# **********************************************************************
# ServerLayout sections.
# **********************************************************************

# Any number of ServerLayout sections may be present.  Each describes
# the way multiple screens are organised.  A specific ServerLayout
# section may be specified from the X server command line with the
# "-layout" option.  In the absence of this, the first section is used.
# When now ServerLayout section is present, the first Screen section
# is used alone.

Section "ServerLayout"

    Option "AIGLX" "true"
# The Identifier line must be present
    Identifier  "Simple Layout"

# Each Screen line specifies a Screen section name, and optionally
# the relative position of other screens.  The four names after
# primary screen name are the screens to the top, bottom, left and right
# of the primary screen.  In this example, screen 2 is located to the
# right of screen 1.

    Screen "Screen 0"

# Each InputDevice line specifies an InputDevice section name and
# optionally some options to specify the way the device is to be
# used.  Those options include "CorePointer", "CoreKeyboard" and
# "SendCoreEvents".

    InputDevice "Mouse1" "CorePointer"
    InputDevice "Keyboard1" "CoreKeyboard"

EndSection

Section "DRI"
   Mode 0666
EndSection

Section "Extensions"
#        Option "RENDER" "Enable"
        Option         "Composite"   "Enable"
EndSection
Back to top
View user's profile Send private message
Kasumi_Ninja
Veteran
Veteran


Joined: 18 Feb 2006
Posts: 1825
Location: The Netherlands

PostPosted: Sat Jul 28, 2007 9:48 am    Post subject: Reply with quote

I actually played the game. I am installing colin mcrae 4 right now (with wine 0.9.35 which I use for compatibility with Prey). I'll let you know.

Update
Ok, Colin Mcrea runs fine here. I also emptied the .wine/drive_c/windows/system32 to see if there weren't any dll's that CM4 needs to run I will now install the latest Wine to see if the results differ.

Update 2
Works fine with Wine 0.9.42 to :roll:
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gamers & Players All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 3 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum