Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[WLAN] [ACX100||ACX111] wireless card installation (22mb/s)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Seige36
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 03 Dec 2005
Posts: 105

PostPosted: Fri Mar 03, 2006 2:24 pm    Post subject: Reply with quote

i can scan but i get no results.. im ike 3 feet away from AP

kwifi man says signal strength 100
speed 1mb/s
accesspoint unknown

it only works if i type EVERYTHING else besides mac adress in
i dont know what my routers mac is so lol i dont put it in but it connects thats good :D

EDIT:

i got it to work by typing this

dhcpcd wlan0 && iwconfig wlan0 nickname "Jers32" && CONFIG_NET_WIRELESS=y && CONFIG_NET_RADIO=y && ifconfig wlan0 up && iwconfig wlan0 mode Managed ESSID WLAN channel 11 && iwlist wlan0 scan && ifconfig wlan0 192.168.2.1

ONLY WORKS ON MINE WITH KWIFIMANAGER!!! i still cant start via command line.
hope this helps some people!

EDIT:2

wellit no longer works... due to a failed emerge -e world update it was goin for 16 hours then power went out and now ill have to redo the ENTIRE 317 updates it was at 315 when it went out.. than i rebooted and NO MODULES LOADED then got that.. then mouse and nvidia didnt work JUST fixe that now its stuck at 1mb/s again... so help = good!
Back to top
View user's profile Send private message
dave_deu
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Aug 2005
Posts: 97
Location: East Anglia, UK

PostPosted: Sun Mar 26, 2006 12:27 pm    Post subject: Reply with quote

I also have the D-link DWL-G520+. I can get it connected to the internet fine if "emerge acx" I do the following everytime I boot:

Code:
ifconfig wlan0 up
iwconfig wlan0 essid MYWIRELESSROUTERESSID
dhcpcd wlan0


(If you don't know the ESSID of your wireless router, do "ifconfig wlan0 up" then "iwlist wlan0 scan"). There is no encryption.

Now, obviously I want Linux to automatically link me up with my router every time I boot, but I don't want to do it with a script as above. So I did this:

Code:
ln -s /etc/init.d/net.lo /etc/init.d/net.wlan0
rc-update add net.wlan0 default


Then I edited /etc/conf.d/net and added these lines to it:
Code:
modules=( "iwconfig" )
config_MYWIRELESSROUTERESSID=( "dhcp" )


But now on boot it doesn't connect!!! I just get these error messages:
Code:
Configuring wireless network for wlan0
no access points found
Couldn't find any access points on wlan0
Failed to configure wireless for wlan0


Can anyone help me out? What am I doing wrong??! Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
ewaller
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Aug 2005
Posts: 263
Location: Pasadena, CA

PostPosted: Thu May 18, 2006 7:14 am    Post subject: You must select a mode. Reply with quote

Hello Everybody,

There are two things I found buried deep in the documentation of this driver.

First, the interface must be up to do anything. For those of us who use DCHP this is not generally the case.
As Dreadhead points out, set an address with ifconfig, or alternatively just specify up.

Secondly, (and the thing that was killing me) is that you must explicitly set the mode to Ad-hoc or Managed.
Auto will cause the card to do nothing.

Good luck.
_________________
Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Back to top
View user's profile Send private message
dave_deu
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Aug 2005
Posts: 97
Location: East Anglia, UK

PostPosted: Thu May 18, 2006 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

I got mine working on WEP :( using a script in local.start that basically does the following:

Code:
ifconfig wlan0 up
iwconfig wlan0 essid MYESSID
iwconfig wlan0 key MY_WEP_KEY
dhcpcd wlan0


No WPA for the time being alas.
Back to top
View user's profile Send private message
giantoo
n00b
n00b


Joined: 09 Mar 2007
Posts: 10
Location: Naples - IT

PostPosted: Sat Nov 12, 2011 9:00 pm    Post subject: Reply with quote

Hello.

Does anyone run this card on 2.6.37 kernel?
Back to top
View user's profile Send private message
gringo
Advocate
Advocate


Joined: 27 Apr 2003
Posts: 3746

PostPosted: Tue Jan 03, 2012 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Does anyone run this card on 2.6.37 kernel?


i dont but according to the summary in the git tree the acx-mac80211 should even work with 3.1 kernels and now even with WPA2 support.
Havent tested myself, source is here : http://acx100.git.sourceforge.net/git/gitweb.cgi?p=acx100/acx-mac80211;a=tree
Ebuild for latest "release" from sabayon overlay : http://gpo.zugaina.org/AJAX/Ebuild/2481035/View.

hope this helps, will try to test myself ( on arm though).

cheers
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum