| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
ghost_gb n00b

|
Posted: Fri Mar 24, 2006 6:22 pm Post subject: Instalacja Gentoo na kompie bez CD-ROMu i "normalnej&qu |
|
|
Witam,
chcialbym zainstalowac Gentoo Linux na moim laptopie Compaq Armada 7800. Komputer jest bez CD-ROMu. Karte siciowa mam tylko na PCMCIA, z reszta i tak tam nie moge dac boota na siec (BIOS jest praktycznie zaden):p.
Narazie mam tam Windows - zainstalowalem z PenDrive, czyli najpierw DOS z obsluga USB, skopiowalem instalke 98 i puscilem instalacje. Ale jak zainstalowac tu Gentoo. Duzo o nim czytalem i chce go miec na kompie. Pytanie brzmi czy jest to wogole mozliwe.
Internet przez ADSL Alcatel SpeedTouch modem na USB. Czytalem ze sa stery na Gentoo
Prosze o pomoc.
P.S. Jesli chodzi o moje mozliwosci, to do "waszej" dyspozycji mam komp stacionarny i dysk 2GB na USB. |
|
| Back to top |
|
 |
Kurt Steiner Moderator

Joined: 01 Apr 2005 Posts: 1051 Location: Ostroleka, Polska
|
Posted: Fri Mar 24, 2006 11:03 pm Post subject: |
|
|
Jak masz komputer stacjonarny to po prostu zainstaluj Gentoo na nim (w wersji jak najbardziej generic - żeby się łatwo przenosiło), następnie kopia systemu na dysk na USB i z niego za pomocą jakiego butowalnego z pendrive'a linuksa na lapka.  |
|
| Back to top |
|
 |
|