Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Xgl Demo Live CD new version available - 0.2!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo Chat
View previous topic :: View next topic  
Author Message
grad_guy
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Nov 2004
Posts: 109
Location: UCSD, La Jolla, CA

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 1:23 am    Post subject: Reply with quote

It works awesomely great.

Fluidly smooth: Ati Radeon 9800Pro w/ P4 - HT
Equally smooth: Nvidia Geforce 2 Go on Dell Inspiron 8100 w/ P3 866Mhz !!! AMAZING !!!

BTW, downloading through bitorrent was actually faster than those mirrored iso's.
Back to top
View user's profile Send private message
omp
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 10 Sep 2005
Posts: 1018
Location: Glendale, California

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 8:36 am    Post subject: Reply with quote

taskara wrote:

I'm hoping to get DRI also working on this CD for the next release, as well as some other goodies like tuxracer for yoyo :)
Get ppracer. It's a TuxRacer fork that's actually still in development. :D
_________________
meow.
Back to top
View user's profile Send private message
seiichiro0185
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 18 Dec 2005
Posts: 115
Location: Berlin, Germany

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 8:59 am    Post subject: Reply with quote

Wow, this runs really great on my Laptop, Pentium-M 1,4GHz, Radeon 9700 Mobility. And seems to be really stable too.
Now off to install xorg7 :mrgreen:
_________________
Desktop: AMD Athlon64 4850e@2,9GHz| 2GB RAM | 500GB HDD
Laptop: Dell Vostro 1310: C2D 2.1GHz | 4GB RAM | 250GB HDD
Server: Via C7D 1,5GHz | 512MB RAM | 1TB HDD
Back to top
View user's profile Send private message
Hauser
l33t
l33t


Joined: 27 Dec 2003
Posts: 650
Location: 4-dimensional hyperplane

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 11:37 am    Post subject: Reply with quote

Please compile vfat into kernel (like the official livecd does) for the next release so that it's possible to boot it from a vfat partition after exacting all the files to hardisk.
_________________
AMD Athlon XP 2600+; 512M RAM;
nVidia FX5700LE; Hitachi 120Gb
2.6.9-nitro4, reiser4, linux26-headers+nptl

Do I like to compile everything?
Positive definite!
Back to top
View user's profile Send private message
pteppic
l33t
l33t


Joined: 28 Nov 2005
Posts: 781

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

Excellent work, will be passing that around to 'the lads'.

Xorg migration to modular now complete, compiz compiling as I type..
Back to top
View user's profile Send private message
re_re
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 05 Mar 2005
Posts: 129
Location: Milwaukee, Wisconsin

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

i tried this on my p4 nvidia5600 box and it worked great, the only thing was that i had to run "net-setup eth0" to get my internet working, after that... this was really cool and damn smooth.

i must say....... the wobbly windows are cool but it gets obnixous pretty fast.... it needs to be toned down a bit.

one more thing, any word on a KDE xgl live cd? :wink: hint hint nudge nudge

I haven't tried this on my athlon64 box because i don't like to shut it down but next time i do shut it down, (if i remember) i am gonna pop this in and see how it fares with a 64 bit cpu and nvidia 6800
_________________
MSI 865PE Neo2 FISR, p4 2.6c, nv 5600

MSI K8N FSR, athlon64 2800+ @2016mhz, nv 6800xt

Compaq Deskpro Pentium3 500mhz

Macbook Pro 1.83ghz 1.5 gig pc5300
Back to top
View user's profile Send private message
BaNaNe
Guru
Guru


Joined: 18 May 2003
Posts: 327
Location: Vous êtes ici...

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 3:03 pm    Post subject: Reply with quote

Iv'e tried the live-cd and it is great!!!
On my Athlon2000,512ddr,FX5900XT, it is smooth, and stable (i didn'y tried for hours...) and... beautiful!
On my notebook(Intel 855) graphic interface didn't lauch but my graphic card isn't listed in compatible graphic cards...

I think I'll install XGL on my computer, it is so eye-candy!
_________________
Comme c'est à la mode de mettre la config de tous ses pc...
Desktop : Intel Q9550 + 4Go DDR2 + 640Go & 1To Sata2 + HD4870
Portable : Centrino 2ghz 1Go DDR 160GO
Server Fichier : PII 400Mhz 640SDR 200GO
Back to top
View user's profile Send private message
Q-collective
Advocate
Advocate


Joined: 22 Mar 2004
Posts: 2056

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

Is a KDE version possible btw? I just think Gnome is so ugly ;)
Back to top
View user's profile Send private message
taskara
Advocate
Advocate


Joined: 10 Apr 2002
Posts: 3763
Location: Australia

PostPosted: Sat Mar 11, 2006 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks everyone.

I think KDE Xgl support isn't that great. It doesn't have all the great effects of Gnome, but I will play with it soon and see. And yes, if I can get that working I'll release a KDE version ;)

Hauser, OK I can change that for the next release :) of course you could just use another kernel in the mean time ;)

And thanks for the heads up about ppracer omp, I'll check it out.

Cheers,
Chris
_________________
Kororaa install method - have Gentoo up and running quickly and easily, fully automated with an installer!
Back to top
View user's profile Send private message
nizar
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Dec 2003
Posts: 257
Location: localhost

PostPosted: Sun Mar 12, 2006 10:51 am    Post subject: Reply with quote

Excellent work.
Works great with P4 2.8GHz, 1G RAM and GeForce FX 5200.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
truekaiser
l33t
l33t


Joined: 05 Mar 2004
Posts: 634

PostPosted: Mon Mar 13, 2006 5:06 am    Post subject: Reply with quote

it works good on my radeon 9800 pro machine but why does it need ssh on and running?
_________________
"My father rode a camel. I drive a car. My son flies a jet-plane. His son will ride a camel."
—Saudi saying
Too late to do anything about it, so just sit back and enjoy the fireworks.
Back to top
View user's profile Send private message
taskara
Advocate
Advocate


Joined: 10 Apr 2002
Posts: 3763
Location: Australia

PostPosted: Mon Mar 13, 2006 5:27 am    Post subject: Reply with quote

truekaiser wrote:
it works good on my radeon 9800 pro machine but why does it need ssh on and running?
It doesn't that's just a force of habit ;)

If it freezes trying to start X or what not, you could ssh in and kill X etc.

-c
_________________
Kororaa install method - have Gentoo up and running quickly and easily, fully automated with an installer!
Back to top
View user's profile Send private message
letoff
Apprentice
Apprentice


Joined: 04 Mar 2004
Posts: 163
Location: root in Paris, windsurfer in Brest

PostPosted: Mon Mar 13, 2006 9:54 am    Post subject: Reply with quote

Chris,

Thanks a lot for this very good work. However I was not able to play with the zoom functions as my keyboard is a 105 azerty and I was unable to switch it nor to change the locales. Could you provide others keyboard layouts for your next version?
Thanks in advance.
_________________
Gentoo won't be suitable for server's use until GLEP 19 is alive.
Back to top
View user's profile Send private message
wokick
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Sep 2004
Posts: 97

PostPosted: Mon Mar 13, 2006 9:44 pm    Post subject: Reply with quote

Do not work for ATI FireGL 8800
What a pity!
Back to top
View user's profile Send private message
Guinpen
Guru
Guru


Joined: 08 Dec 2004
Posts: 393

PostPosted: Mon Mar 13, 2006 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

Two words: AWESOME!
Hell, I forgot the other one...
Back to top
View user's profile Send private message
uzz75
n00b
n00b


Joined: 29 Aug 2005
Posts: 33
Location: Italy

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 12:26 am    Post subject: Reply with quote

Good work.

It's too great

works fine with me.

P640 / Ati x700


Can you explain step by step hot to ?

Thank's a lot
_________________
Michele
Back to top
View user's profile Send private message
Bad Penguin
Guru
Guru


Joined: 18 Aug 2004
Posts: 507

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 12:56 am    Post subject: Reply with quote

taskara wrote:
I think KDE Xgl support isn't that great. It doesn't have all the great effects of Gnome, but I will play with it soon and see. And yes, if I can get that working I'll release a KDE version ;)


All I can say is that it kicks ass ;)

My only complaints are that it is gnome and I could not get my dual monitor (twinview) setup to work no matter what I tried ;( Probably my fault. I have tried using composite transparency in the past, sucked. Tried looking glass, sucked. Your CD just rocked!

What support is missing in kde?
Back to top
View user's profile Send private message
omp
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 10 Sep 2005
Posts: 1018
Location: Glendale, California

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 3:27 am    Post subject: Reply with quote

taskara wrote:
I think KDE Xgl support isn't that great. It doesn't have all the great effects of Gnome, but I will play with it soon and see. And yes, if I can get that working I'll release a KDE version ;)
Actually the effects would all be the same since in both cases you will be using Compiz as the window manager and it is Compiz that does all the cool effects. However, there is one problem with Xgl/Compiz on KDE and that is that you will still need gnome-window-decorator as the KDE one is not yet finished. Other than that, make sure you use the patched kdelibs from coffee's overlay so you won't get a lot of complaints about KDE apps misbehaving. :)
_________________
meow.
Back to top
View user's profile Send private message
Cinder6
l33t
l33t


Joined: 05 Aug 2004
Posts: 767
Location: California

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 4:34 am    Post subject: Reply with quote

Is there any chance to get madwifi drivers supported? Or are they already there?

Thanks
_________________
Knowledge is power.
Power corrupts.
Study hard.
Be evil.

Ugly Overload
Back to top
View user's profile Send private message
beatryder
Veteran
Veteran


Joined: 08 Apr 2005
Posts: 1138

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 7:16 am    Post subject: Reply with quote

I am downloading it right now via bittorrent, I will leave it run to upload as long as I can. KDE support would be cool as well, as I am a KDE user, but I dont think I would mind switching if it was cool enough.
_________________
Dont make it idiot proof, make it work.
Neucode.org
<suppressed key>
Back to top
View user's profile Send private message
at6
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Nov 2002
Posts: 78
Location: /dev/null

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 8:17 am    Post subject: Reply with quote

great work!

thanks a lot, i will try this asap.

best regards
marc
_________________
debian: stable but lame! suse: unstable and lame! gentoo: stable and only 4 geeks!
Gadget tests!
Back to top
View user's profile Send private message
mark_alec
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 6066
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 8:58 am    Post subject: Reply with quote

Taskara, nice interview in the Distrowatch Weekly. I will check out your livecd tomorrow.
Back to top
View user's profile Send private message
pony-tail
n00b
n00b


Joined: 01 Mar 2006
Posts: 46
Location: Brisbane

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 9:34 am    Post subject: Reply with quote

Works like a charm on both Ati (X800pro and 9800xt) and Nvidia (4200 , 4400, 5600,5900 )
Did not work on Nvidia Quadro 2pro and GF2mx.
Hung during boot on Asus A8N-sli premium with 2x gf7800gt (sli) Athlon X2 3800 if that matters. Athlon XP and P4s all ok P3s no go (lame Vid cards)
So the chances are it will work on your machine - network worked on some not all.
Give it a go you wil be amazed.
_________________
Old but active
Back to top
View user's profile Send private message
Vanuatoo
n00b
n00b


Joined: 12 Jun 2003
Posts: 36

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

I've AMD 64 3500+
Nvidia GeForce FX5200
1GB RAM

Worked like a charm, really enjoyed it.

But after I rebooted the computer my onboard LAN disappeared from the BIOS.
I could not beleive it but after powering off my comp completely and starting it again
BIOS entry about my LAN appeared again. My motherboard is EliteGroup KV2 Lite with the latest
bios. Can anyone explain me how the OS can fool the BIOS that it does not have a network card?


Last edited by Vanuatoo on Tue Mar 14, 2006 1:43 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
MetalWarrior
Guru
Guru


Joined: 07 Nov 2004
Posts: 347
Location: Malè (Trento), Italy

PostPosted: Tue Mar 14, 2006 1:43 pm    Post subject: Reply with quote

I've just tried the live cd... it's simply AWESOME! It works smoothly on my Centrino 2Ghz with NVidia 6600Go.. Great job!
Now, I'd like to install it on my Gentoo installation, but I'll have to install Xorg 7 and Gnome.... I don't know if installing Xorg 7 will be so simple ;-) but I can't wait anymore!!!
_________________
(Our) system as a whole is more or less the GNU system, with Linux added.
When you're talking about this combination, please call it ``GNU/Linux''. ~ Richard Stallman
http://www.gnu.org/gnu/why-gnu-linux.html
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo Chat All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 2 of 6

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum