Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[nvidia] moduł się nie ładuje
View unanswered posts
View posts from last 24 hours
View posts from last 7 days

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Instalacja i sprzęt
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wingtsun
n00b
n00b


Joined: 13 Nov 2005
Posts: 18
Location: Poznań

PostPosted: Sun Nov 13, 2005 9:09 pm    Post subject: [nvidia] moduł się nie ładuje Reply with quote

Code:
FATAL: Error inserting nvidia (/lib/modules/2.6.13-gentoo-r5/video/nvidia.ko): No such device


Dlaczego tak się dzieje? kernel w wersji 2.6, powłanczałem obsługę modułów
Back to top
View user's profile Send private message
_troll_
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 1971
Location: Warszawa, Poland

PostPosted: Sun Nov 13, 2005 9:33 pm    Post subject: Re: [nvidia] moduł się nie ładuje Reply with quote

wingtsun wrote:
Code:
FATAL: Error inserting nvidia (/lib/modules/2.6.13-gentoo-r5/video/nvidia.ko): No such device


Dlaczego tak się dzieje? kernel w wersji 2.6, powłanczałem obsługę modułów
szklana kula mowi : "a configi ***** gdzie? wcielo przy edycji?" koneic cytatu szklanej kuli.

read apel ;)

Pozdrawiam,
Przemek
_________________
Życie jest jak pudełko czekoladek....
Nigdy nie wiesz na co trafisz" by mother of Forrest Gump
Back to top
View user's profile Send private message
Maqlik
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 145
Location: Tychy

PostPosted: Sun Nov 13, 2005 9:34 pm    Post subject: Reply with quote

jaka masz karte graficzna??
Back to top
View user's profile Send private message
martin.k
Guru
Guru


Joined: 28 Nov 2004
Posts: 492
Location: Wylatowo, Polska

PostPosted: Mon Nov 14, 2005 9:38 am    Post subject: Reply with quote

Powodów może być wiele...
Jak to już wcześniej napisano bez konfigów to .....
1) Jeżeli używasz udev - to jest szansa, że udev nie utworzył odpowiednich urządzeń,
2) Jeżeli używasz starego dev - to jest szansa, że komenda "modprobe nvidia" pomoże, potem update-modules.
3) Może przekompilowałeś sobie jądro i zapomniałeś, że trzeba zrobić emerge nvidia-kernel ???

To jest tylko gdybanie... Bez konfigów nici...
_________________
linux-2.6.17 +ck +R4 +lockless +genetic-as +... więcej nie pamiętam :)
LRU #299256
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Polskie forum (Polish) Instalacja i sprzęt All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum