Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Telia ADSL [Solved!]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MdaG
l33t
l33t


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 945
Location: Stockholm, Sverige

PostPosted: Fri Jun 03, 2005 7:47 am    Post subject: Telia ADSL [Solved!] Reply with quote

I dagsläget kopplar jag upp mig genom DHCP, men i sommar (om en vecka) kommer jag bara att ha tillgång till ett ADSL modem (Telia). Vilka ändringar måste jag göra (och vart) för att kunna fortsätta komma åt internet?

Last edited by MdaG on Mon Jul 25, 2005 8:33 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4830
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Fri Jun 03, 2005 8:46 am    Post subject: Reply with quote

Följande trådar verkar vara relevanta.

http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-34019-highlight-telia+adsl.html
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-298585-highlight-telia+adsl.html
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
hensan
l33t
l33t


Joined: 26 Jun 2003
Posts: 868
Location: Sweden

PostPosted: Sun Jun 05, 2005 10:27 am    Post subject: Reply with quote

Telia ändrade nyligen sitt system, nu behöver man inte logga in på nån websida längre. Så om du redan kör DHCP så behöver du inte göra några ändringar alls för att det ska funka.
Back to top
View user's profile Send private message
MdaG
l33t
l33t


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 945
Location: Stockholm, Sverige

PostPosted: Mon Jun 06, 2005 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

Testade att inte göra någonting alls, men det fungerar inte. Sitter på min flickväns dator nu. Hon har installerat nått krafs via nån CD som Telia skickade med abonnemanget. Sen så kör hon XP också...

Det är säkert bara nån detalj som jag måste ändra på. Hon behöver i alla fall inte skriva in något utan det fungerar direkt så som DHCP ska göra.

*edit*

Jag har provat med följande tips från en tråd som kallamej gav:

Quote:
jag har i /etc/conf.d/local.start

lynx -dump "http://10.0.0.6/sd/init" > /dev/null
lynx -dump "http://10.0.0.6/sd/login?username=USER&password=PASS" > /dev/null
gör så här :)

#echo "lynx -dump http://10.0.0.6/sd/init > /dev/null" >> /etc/conf.d/local.start
#echo "lynx -dump http://10.0.0.6/sd/login?username=USER&password=PASS > /dev/null" >> /etc/conf.d/local.start

#/etc/init.d/local start
#rc-update add local default

byt ut USER mot ditt användarnamn och PASS med ditt lösenord.
så körs det varje gång datorn startas... telia loggar inte ut sen en tid tillbaks så man måste inte crona eller använda andra daemons.

telia har stängt av utloggning efter 15minuter så du loggas inte ut när du väl loggar in..


Men när jag sedan försöker köra det får jag följande felmeddelande:
Code:

Looking up 10.0.0.6
Making HTTP connection to 10.0.0.6
Alert! Unable to connect to remote host.

lynx: Can't access startfile http://10.0.0.6/sd/init

Looking up 10.0.0.6
Making HTTP connection to 10.0.0.6
Alert! Unable to connect to remote host.

lynx: Can't access startfile http://10.0.0.6/login?username=**********?password=***********
 * Failed to start local.                                                                                                        [!!]


Nån som vet vad som ikan vara problemet?
Back to top
View user's profile Send private message
tln
Veteran
Veteran


Joined: 24 Sep 2003
Posts: 1502

PostPosted: Sat Jun 11, 2005 6:28 pm    Post subject: Reply with quote

hensan wrote:
Telia ändrade nyligen sitt system, nu behöver man inte logga in på nån websida längre. Så om du redan kör DHCP så behöver du inte göra några ändringar alls för att det ska funka.
Back to top
View user's profile Send private message
MdaG
l33t
l33t


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 945
Location: Stockholm, Sverige

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 5:16 pm    Post subject: Reply with quote

Mjo, jag såg det, men jag upplever det inte så. Jag får ingen som helst kontakt med nätet. Jag har provat adsl-setup och knappat in allt, men när jag sedan kör adsl-start så får jag bara "timed out"...
Back to top
View user's profile Send private message
troopern
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 23 Sep 2002
Posts: 96
Location: Sweden

PostPosted: Thu Jul 21, 2005 10:09 am    Post subject: Reply with quote

Telia har ju nu ändrat så att man ej behöver logga in längre, så det skall bara vara att boota up, med DHCP igång och få ett IP och sen klicka sönder nätet.
Annars hade qadsl varit en lösning för dig.
_________________
//troopern
-
"It seems like once people grow up, they have no idea what's cool.-- Calvin"
Back to top
View user's profile Send private message
MdaG
l33t
l33t


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 945
Location: Stockholm, Sverige

PostPosted: Mon Jul 25, 2005 8:32 pm    Post subject: Reply with quote

Jag insåg just att alltihop handlat om att man måste vänta 20 min från det att man kopplar från en dator till det att en annan kan nyttja linan...:evil:
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum