Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
GRUB-problem med SATA [SOLVED]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
klockren
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 167
Location: Linköping, Sweden

PostPosted: Fri Jun 24, 2005 2:29 pm    Post subject: GRUB-problem med SATA [SOLVED] Reply with quote

Jag har porecis flyttat över all data från min 120 GB stora PATA-hårddisk till en SATA (SATA2) på 250 GB.
SATA-disken är nu ensam hårddisk i systemet. Försökte sedan att installera GRUB i bootsektorn,
men det gick inte så nu kör jag med LILO. Vill dock använda GRUB!

SATA-disken heter i systemet '/dev/sda'
Provade att köra:

Code:
# grub-install --root-directory=/boot --no-floppy /dev/sda
/dev/sda does not have any corresponding BIOS drive.


...och
Code:
# grub-install --root-directory=/boot --no-floppy '(hd0)'
/dev/sda1 does not have any corresponding BIOS drive.


Jag har inte ändrat nåt i min grub.conf (har hört att även SATA-partitioner kallas hdx,y i GRUB).
grub.conf:
Code:
default 0
timeout 30
splashimage=(hd0,0)/grub/images/petergrub.xpm.gz

title=Gentoo 2.6.12r1
root (hd0,0)
kernel /kernel-2.6.12r1

title=Gentoo 2.6.11r11
root (hd0,0)
kernel /kernel-2.6.11r11

title=Windoze
root (hd0,1)
makeactive
chainloader +1


Last edited by klockren on Tue Jul 05, 2005 8:45 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
patrix_neo
Guru
Guru


Joined: 08 Jan 2004
Posts: 380
Location: Svedala

PostPosted: Tue Jul 05, 2005 9:11 am    Post subject: Reply with quote

Hittade detta under en google:ing

GRUB tutorial and trouble-shooter is here
http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?s=&threadid=237511

Kanske kan vara något?
_________________
update world set ignorance=off where religion=on
Back to top
View user's profile Send private message
klockren
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 167
Location: Linköping, Sweden

PostPosted: Tue Jul 05, 2005 8:45 pm    Post subject: Reply with quote

Ja, jag fick installera GRUB manuellt med
Code:
# grub --no-floppy
> root (hd0,0)
> setup (hd0)
> quit


Då fungerade det ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum