Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Hardware voor firewall [opgelost]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
andrewf
n00b
n00b


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 71
Location: Gent, Belgium

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 10:33 am    Post subject: Hardware voor firewall [opgelost] Reply with quote

Ik ben op zoek naar een goede hadware combinatie voor een firewall/router/WLAN AP
Later zou deze eventueel ook Asterisk moeten draaien voor thuisgebruik.

Qua cpu moet deze dus totaal niet sterk zijn, daarom dacht ik aan een via epia bordje met een c3, maar ik heb er nog geen gezien met 2lan poorten en 2 pci gleuven. Ook heb ik nog nergens eentje met ingebouwde wifi gezien.

Ik zoek dus het volgde:
  • 800~1000Mhz cpu
  • (liefst) small factor
  • zo stil mogelijk (volledig passief zou leuk zijn, maar moet niet)
  • 2 (betrouwbare) lan-poorten
  • 2 pci gleuven (of 1 indien wifi op het moederbord zit)

Zijn er alternatieven voor de via epia, die hiervoor geschikt zijn?


Last edited by andrewf on Thu Jun 16, 2005 8:38 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Braempje
l33t
l33t


Joined: 31 Jan 2003
Posts: 748

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 11:45 am    Post subject: Reply with quote

Waarom probeer je die Genesi machines niet? Gentoo heeft er veel support voor...
_________________
Dictionary of the Flemish Sign Language - Woordenboek Vlaamse Gebarentaal
Back to top
View user's profile Send private message
andrewf
n00b
n00b


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 71
Location: Gent, Belgium

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

Braempje wrote:
Waarom probeer je die Genesi machines niet? Gentoo heeft er veel support voor...

die zijn me toch echt veel te duur voor een simpele firewall/router..
Back to top
View user's profile Send private message
Parasietje
Apprentice
Apprentice


Joined: 25 Jan 2004
Posts: 194

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Waarom moet die router small-factor zijn? Het is makkelijker om gewoon een Pentium 2 of 3 moederbord + cpu ergens te vinden, die te downclocken en dan hem passief te draaien. Heb je meteen genoeg PCI sloten om er "betrouwbare" kaarten in te zetten ;-).
Back to top
View user's profile Send private message
frenkel
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2003
Posts: 1034
Location: .nl

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 1:41 pm    Post subject: Reply with quote

Waarom niet een simple pentium 1 passief gekoeld, die kunnen ook behoorlijk klein zijn hoor. Ik heb er hier een naast me staan, die je niet hoort als hij aan staat (behalve de harde schijf af en toe, maar da's al een oud ding). Passen 2 pci kaarten in...
Waarom duur doen als het tweede hands veel goedkoper kan?
Back to top
View user's profile Send private message
andrewf
n00b
n00b


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 71
Location: Gent, Belgium

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

zou hem liefst small factor hebben , omdat hij in de woonkamer komt te staan :roll:
ik heb nog een oude athlon liggen, maar zo'n midi-atx-tower heb ik echt geen plaats voor..
(en het staat nogal lomp :P)

Systeem zal zonder HD draaien (via PXE)
Back to top
View user's profile Send private message
frocksii
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 19 Nov 2003
Posts: 91

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 2:16 pm    Post subject: Reply with quote

waarom gewoon gaan hardware firewall/router/wifiAP?

die zijn niet zo duur, ge hebt er geen werk aan, ze zijn stil en klein

frocksii
_________________
Acer Aspire 1511 : AMD64 3000+ (1.8 ghz 1024 kb)
Back to top
View user's profile Send private message
andrewf
n00b
n00b


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 71
Location: Gent, Belgium

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

frocksii wrote:
waarom gewoon gaan hardware firewall/router/wifiAP?

die zijn niet zo duur, ge hebt er geen werk aan, ze zijn stil en klein

frocksii


omdat ik daar geen asterisk (voor VoIP PBX) op kan draaien..

(ik ben lastig hé) :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Administrator
Administrator


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10973
Location: the dutch mountains

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

De Epia CL serie is uitgerust met dual lan:
http://www.viavpsd.com/product/epia_cl_spec.jsp?motherboardId=181

Een alternatief is de soekris: http://soekris.kd85.com/
Meer dan goed genoeg voor een firewall/router voor thuis.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
toMeloos
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jul 2003
Posts: 101
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 7:13 pm    Post subject: Reply with quote

een Via Epia lijkt me wat je zoekt
Back to top
View user's profile Send private message
andrewf
n00b
n00b


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 71
Location: Gent, Belgium

PostPosted: Mon Jun 13, 2005 11:17 pm    Post subject: Reply with quote

Ik ga waarschijnlijk de Via epia PD of CL nemen.
vraagje: kan ik een usb-wifi adaptor als AP gebruiken?
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Administrator
Administrator


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10973
Location: the dutch mountains

PostPosted: Tue Jun 14, 2005 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

Hangt van de chipset af. Met een aantal prism chipsets kan dat bijvoorbeeld wel. Maar waarom geen linksys wrt54G kopen? Niet te duur, wifi, 4 poorts switch en router en er zijn alternatieve firmware versies (linux) voor beschikbaar die een hoop extra functionaliteit bieden.
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
andrewf
n00b
n00b


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 71
Location: Gent, Belgium

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 2:20 pm    Post subject: Reply with quote

nixnut wrote:
Hangt van de chipset af. Met een aantal prism chipsets kan dat bijvoorbeeld wel. Maar waarom geen linksys wrt54G kopen? Niet te duur, wifi, 4 poorts switch en router en er zijn alternatieve firmware versies (linux) voor beschikbaar die een hoop extra functionaliteit bieden.

ja ik weet het, tis vooral omdat die geen voip kan ondersteunen, en omdat het toch leuker is om zelf te doen, + volledige controle hé..
dan leer ik nog eens iets bij over firewalls en routing.
Back to top
View user's profile Send private message
nixnut
Administrator
Administrator


Joined: 09 Apr 2004
Posts: 10973
Location: the dutch mountains

PostPosted: Wed Jun 15, 2005 5:06 pm    Post subject: Reply with quote

andrewf wrote:
nixnut wrote:
Hangt van de chipset af. Met een aantal prism chipsets kan dat bijvoorbeeld wel. Maar waarom geen linksys wrt54G kopen? Niet te duur, wifi, 4 poorts switch en router en er zijn alternatieve firmware versies (linux) voor beschikbaar die een hoop extra functionaliteit bieden.

ja ik weet het, tis vooral omdat die geen voip kan ondersteunen, en omdat het toch leuker is om zelf te doen, + volledige controle hé..
dan leer ik nog eens iets bij over firewalls en routing.


http://www.voip-info.org/tiki-index.php?page=Asterisk+Linksys+WRT54G
_________________
Please add [solved] to the initial post's subject line if you feel your problem is resolved. Help answer the unanswered

talk is cheap. supply exceeds demand
Back to top
View user's profile Send private message
andrewf
n00b
n00b


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 71
Location: Gent, Belgium

PostPosted: Thu Jun 16, 2005 8:42 am    Post subject: Reply with quote

nixnut wrote:

http://www.voip-info.org/tiki-index.php?page=Asterisk+Linksys+WRT54G

Heb ik al gezien, maar tis opt nippertje qua hardware en je hebt er geen PSTN connectie mee.
Ik hou het bij de Epia. Dan heb ik meer dan genoeg kracht om er dhcp,dns,webservertje,enz op te draaien.
toch bedankt voor alle replies.
Back to top
View user's profile Send private message
toMeloos
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Jul 2003
Posts: 101
Location: The Netherlands

PostPosted: Thu Jun 16, 2005 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

Mocht je een zaak vinden die al de Epia DP mobo's of C7 processoren heeft dan hoor ik het graag :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum