Moderator: SlashBeast

Z tym, że pytanie musiałoby paść po angielsku, a co za tym idzie niektóre osoby mogą mieć problem z odpowiedziąpsycepa wrote:OT] czy nie dalo by sie zalatwic z tymi tam na gorze zeby przy rejestracji na f.g.o po zaakceptowaniu regulaminu trzeba bylo odpowiedziec na pare prostych pytan :> :> :> :> :> :> :> typu np "co nalezy najpierw zrobic jesli ma sie jakis problem?" nie byl by to chyba zly pomysl :> [/OT]
Zdecydowanie popieram! Uważam, że przyklejenie wątku "FAQ" to podstawa forum nastawionego na pomaganie użytkowikom. Ja jednak posunąłbym się dalej: proponuję przyklejenie wątku zawierającego lub spisującego wszelkie tematy z "[SOLVED]" w tytule.arsen^ wrote:Mam taką sugestię do któregoś z moderatorów by zrobić przylepiony wątek FAQ z najczęsciej padającymi pytaniami na tym forum, dla początkujących było by to pomocne oraz nie pojawiały by się co chwila podobne pytania jak ma to miejsce teraz.
Pomysł FAQ - popieram jak najbardziej!! Wg mnie powtarzanie tematów to wina nieprzeczytania Apelu i niepodjęcie próby znalezienia rozwiązania za pomocą wyszukiwarki(forum,google). Przecież łatwiej jest wyprodukować posta z pytaniem, usiąść i z założonymi rękami czekać na odpowiedź zamiast samemu poszukać. A szukanie nie boli - można tylko pogłębić przez to swoją wiedzę. Niestety część osób chyba o tym nie wie.arsen^ wrote:Mam taką sugestię do któregoś z moderatorów by zrobić przylepiony wątek FAQ z najczęsciej padającymi pytaniami na tym forum, dla początkujących było by to pomocne oraz nie pojawiały by się co chwila podobne pytania jak ma to miejsce teraz.
@totencham: Twoja propozycja to nie FAQ ale index - Frequently Asked Questions powinien zawierać wybrane, najczęściej spotykane pytania. Poza tym aktualizacja Twojego pomysłu byłaby delikatnie mówiąc trochę męcząca - jeśli ktoś czegoś potrzebuje to niech lepiej użyje Quick Search a nie szuka w spisie w wątku.totencham wrote:Zdecydowanie popieram! Uważam, że przyklejenie wątku "FAQ" to podstawa forum nastawionego na pomaganie użytkowikom. Ja jednak posunąłbym się dalej: proponuję przyklejenie wątku zawierającego lub spisującego wszelkie tematy z "[SOLVED]" w tytule.
Miałem na myśli oddzielny wątek dla [SOLVED], nie związany z "FAQ". Stworzenie takiego czegoś chwilę by potrwało, ale myślę, że warto: czasem trzeba się nieźle napocić, by znaleźć rozwiązanie danego problemu. Widząc listę problemów już rozwiązanych czy innych HOW-TO i korzystając z ctrl+f można zyskać sporo czasu i oszczędzić nerwów, a oto tu przecież chodzi.@totencham: Twoja propozycja to nie FAQ ale index - Frequently Asked Questions powinien zawierać wybrane, najczęściej spotykane pytania. Poza tym aktualizacja Twojego pomysłu byłaby delikatnie mówiąc trochę męcząca - jeśli ktoś czegoś potrzebuje to niech lepiej użyje Quick Search a nie szuka w spisie w wątku.
E, to zadanie jednego pytania w wyszukiwarce na forum. Po co robić wątek zawierający wyniki wyszukiwania?totencham wrote:Zdecydowanie popieram! Uważam, że przyklejenie wątku "FAQ" to podstawa forum nastawionego na pomaganie użytkowikom. Ja jednak posunąłbym się dalej: proponuję przyklejenie wątku zawierającego lub spisującego wszelkie tematy z "[SOLVED]" w tytule.
Może lepiej jakieś wiki?_troll_ wrote:Jesli dacie mi kilka dni, to zrobie jakis mega-prosty-i-badziewny interfejs na www, zeby wpisywac pytania i odpowiedzi (zeby nie bylo - na haslo). Moze, by to troche uproscilo??
Pozdrawiam,
Przemek

Skrypty sa w FAQ podlinkowane.Poe wrote:btw. co sie stalo ze wszystkimi sticky-topicami (skrypty, apel itp?)