Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Kan inte starta mitt gentoo!!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KgAutobahn
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 45
Location: Sweden

PostPosted: Tue Mar 04, 2003 11:33 pm    Post subject: Kan inte starta mitt gentoo!! Reply with quote

Installerade Gentoo igår från stage 2 med vanilla-sources. Fast jag verkar ha gjort något fel någonstans.
För när jag startade Gentoo stannade bootningen efter detta:

...
isapnp: Scanning for plug and play devices
isapnp: No plug and play device found
Linux NET4.0 for linux 2.4
based upon Swansea University computer society NET3.039
Initializing RT netlink socket
Starting kswapd
journalled block device driver loaded
devfs: v1.12c (20020818) Richard Gooch (rgooch@atnfcsiro.au)
devfs: boot options: 0r0
Installing knfsd (Copyright (C) 1996 okir@monab.sab.de)
NTFS driver v1.1.22 [Flags: R/O]
pty: 256 Unix 98 ptys configured
serial driver version 5.05 c (2001-07-01) with many_ports share_irq serial_pci is
APND enabled
ttyS00 at 0x03f8 (irq = 4) is a 16550A
ttyS01 at 0x02f8 (irq = 3) is a 16550A
usb.c: registered new driver iforce

Efter usb.c: registered new driver iforce händer inget mer.


Då tänkte jag att troligtvis är det väl bara kompilera om kärnan utan iforce stöd. Så jag bootade igen med livecd:n och detta var vad jag gjorde:

Code:

mkdir /mnt/gentoo
mount /dev/hda3 /mnt/gentoo
chroot /mnt/gentoo /bin/bash
env-update
source /etc/profile

cd /usr/src/linux
make mrproper
make menuconfig
make dep && make clean bzImage modules modules_install
mv /boot/bzImage /boot/bzImage.orig
cp /usr/src/linux/arch/i386/boot/bzImage /boot


...Men vid nästa uppstart, samma fel igen.. Vad gör jag för fel, hur ska jag få gentoo att starta? Har ingen lust att börja om från början..
Back to top
View user's profile Send private message
nirandone
n00b
n00b


Joined: 07 Feb 2003
Posts: 7
Location: sthlm, sweden

PostPosted: Wed Mar 05, 2003 4:16 am    Post subject: Reply with quote

jag tror jag har sett nåt om att vissa inte kan boota gentoo med usb-mus. koppla ur den å testa...
Back to top
View user's profile Send private message
pipan
n00b
n00b


Joined: 04 Oct 2002
Posts: 18
Location: Tällberg, Sweden

PostPosted: Wed Mar 05, 2003 10:05 am    Post subject: Re: Kan inte starta mitt gentoo!! Reply with quote

KgAutobahn wrote:

Code:

mkdir /mnt/gentoo
mount /dev/hda3 /mnt/gentoo
chroot /mnt/gentoo /bin/bash
env-update
source /etc/profile

cd /usr/src/linux
make mrproper
make menuconfig
make dep && make clean bzImage modules modules_install
mv /boot/bzImage /boot/bzImage.orig
cp /usr/src/linux/arch/i386/boot/bzImage /boot



Eftersom du har rooten på /dev/hda3 antar jag att du även har en speciell boot partition, denna måste mountas innan du chroot:ar så att din kärna hamnar på rätt ställe.
Back to top
View user's profile Send private message
KgAutobahn
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 45
Location: Sweden

PostPosted: Wed Mar 05, 2003 11:10 am    Post subject: Reply with quote

Nej. Har ingen egen boot partition.
hda1 = Windows partition
hda2 = swap
hda3 = root

Tack ändå. Du vet inte vad som annars kan vara fel ?
Back to top
View user's profile Send private message
pipan
n00b
n00b


Joined: 04 Oct 2002
Posts: 18
Location: Tällberg, Sweden

PostPosted: Wed Mar 05, 2003 3:54 pm    Post subject: Reply with quote

nja tyvärr, men det verkar ju iaf som det är nått strul med din USB. Själv kör jag inge usb så jag vet inte rikigtigt vad som kan vara fel, jag har en kompis som kör 1.4_rc1 utan problem med usb mus, så jag skulle nog rekommendera att du kollar igenom dina inställningar i kärnan en gång till.
Back to top
View user's profile Send private message
KgAutobahn
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 45
Location: Sweden

PostPosted: Wed Mar 05, 2003 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

...fast det luriga är ju att jag kompilerade om kärnan utan något stöd för joysticks.. men ändå så får jag samma felmeddelande..
får väl kanske göra ett försök o kompilera om kärnan en gång med bara det allra nödvändigaste..
Back to top
View user's profile Send private message
KgAutobahn
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 45
Location: Sweden

PostPosted: Thu Mar 06, 2003 1:53 pm    Post subject: Reply with quote

Ok. Nu har jag prövat att kompilera om kärnan. Har flyttat bzImage till min bootkatalog (har ingen boot partition). Men den bootar fortfarande från gamla kärnan ??
Jag gjorde precis på det sättet som jag gjorde förra gången (står tidigare i detta ämnet).
Back to top
View user's profile Send private message
pipan
n00b
n00b


Joined: 04 Oct 2002
Posts: 18
Location: Tällberg, Sweden

PostPosted: Thu Mar 06, 2003 3:58 pm    Post subject: Reply with quote

har du gjort ändringar i crub.conf (eller lilo.conf, tror jag den heter, om du kör lilo)
Back to top
View user's profile Send private message
KgAutobahn
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 45
Location: Sweden

PostPosted: Thu Mar 06, 2003 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

Lilo pekar på /boot/bzImage .. Det ska väl Lilo göra?
Men jag har inte gjort några andra ändringar.
Back to top
View user's profile Send private message
KgAutobahn
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 45
Location: Sweden

PostPosted: Fri Mar 07, 2003 12:14 am    Post subject: Reply with quote

http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=39272

här finns en massa information om mitt problem. Jag skulle bli väldigt tacksom om någon tittade närmare på det....
Back to top
View user's profile Send private message
KgAutobahn
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 45
Location: Sweden

PostPosted: Fri Mar 07, 2003 1:03 pm    Post subject: Reply with quote

Ok. Nu är det löst. Efter jag kopierat bzImage till /boot så var jag tvungen att köra /sbin/lilo en gång till. Visste inte att man var tvungen att göra det varje gång man kompilerar om kärnan.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum