Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[HOWTO] ATI Radeon Binary Drivers on Gentoo
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks
View previous topic :: View next topic  
Author Message
NighTiger
n00b
n00b


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 6

PostPosted: Wed Mar 09, 2005 9:17 am    Post subject: Reply with quote

Arainach wrote:
What kernel are you using? Did you compile your kernel WITHOUT DRI and DRM support and with agp support as a modules? Are agpgart and nvidia_agp (or whatever your AGP chipset module is) in /etc/modules.autoload.d/kernel-2.6? What card do you have?


2.6
mmm no... I recompiled the kernel WITH DRI and WITH agp support modules and agpgart and ati_agp.
I didn't check /etc/modules.autoload.d/kernel-2.6, when I will come back home I will try (I using debian at home)

I've a Radeon Mobility 8500

tnx for your help
Back to top
View user's profile Send private message
NighTiger
n00b
n00b


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 6

PostPosted: Thu Mar 10, 2005 11:48 am    Post subject: Reply with quote

I forgot
I have a Radeon Mobility M6
Tomorrow I will past my lspci


Last edited by NighTiger on Thu Mar 10, 2005 1:50 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Arainach
l33t
l33t


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 609

PostPosted: Thu Mar 10, 2005 12:31 pm    Post subject: Reply with quote

Remove DRI support from the kernel. It conflicts with the drivers.
_________________
Gentoo: Stage3 w/ NPTL & udev, gcc 3.4.4 full rebuild
Kernel: 2.6.15-gentoo-r1 w/ 1G-Lowmem Patch
System: Athlon XP 2.2Ghz/1GB Corsair Value/160GB, 250GB WD IDE/128MB GeForce 6800/Sony 17" Trinitron G200 @ 1280x1024x75Hz
Back to top
View user's profile Send private message
NighTiger
n00b
n00b


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 6

PostPosted: Fri Mar 11, 2005 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

Arainach wrote:
Remove DRI support from the kernel. It conflicts with the drivers.


I did
Back to top
View user's profile Send private message
NighTiger
n00b
n00b


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 6

PostPosted: Fri Mar 11, 2005 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

it's my card

0000:01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon Mobility M6 LY (prog-if 00 [VGA])
Subsystem: Acer Incorporated [ALI]: Unknown device 0019
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping+ SERR+ FastB2B+
Status: Cap+ 66MHz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 66 (2000ns min), Cache Line Size: 0x08 (32 bytes)
Interrupt: pin A routed to IRQ 5
Region 0: Memory at f0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
Region 1: I/O ports at 3000 [size=256]
Region 2: Memory at e8000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
Capabilities: [58] AGP version 2.0
Status: RQ=48 Iso- ArqSz=0 Cal=0 SBA+ ITACoh- GART64- HTrans- 64bit- FW- AGP3- Rate=x1,x2,x4
Command: RQ=1 ArqSz=0 Cal=0 SBA+ AGP- GART64- 64bit- FW- Rate=<none>
Capabilities: [50] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-



that's the error I get when I try to install the module

FATAL: Error inserting fglrx (/lib/modules/2.6.8-milano/misc/fglrx.ko): No such device

[fglrx:firegl_init] *ERROR* Device not found

[fglrx] Maximum main memory to use for locked dma buffers: 198 MBytes.
Back to top
View user's profile Send private message
echo6
Guru
Guru


Joined: 04 Jan 2003
Posts: 587

PostPosted: Sat Mar 12, 2005 5:24 pm    Post subject: Reply with quote

I am unable to emerge any of the ati-drivers against 2.6.10 ro 2.6.11 gentoo kernels, it fails to build the drm module and as a rsult also fails to build the fglrx module which is probably why you are getting your error also.
Back to top
View user's profile Send private message
NighTiger
n00b
n00b


Joined: 08 Mar 2005
Posts: 6

PostPosted: Tue Mar 15, 2005 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

nothing to do :-\

knows anyone why?
Back to top
View user's profile Send private message
Arainach
l33t
l33t


Joined: 08 Jul 2004
Posts: 609

PostPosted: Tue Mar 15, 2005 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

I just saw your kernel (2.6.8-milano). I've never heard of this before, but I do know that some kernels are screwy with the ATI drivers. For instance, 2.6.11-nitro0 didn't work for me, even though 2.6.11-rc3-nitro1 had worked. Try switching to the latest gentoo-dev-sources (x86 or ~x86, your choice, I'm using the ~x86 myself) and seeing if you can compile the module under them.
_________________
Gentoo: Stage3 w/ NPTL & udev, gcc 3.4.4 full rebuild
Kernel: 2.6.15-gentoo-r1 w/ 1G-Lowmem Patch
System: Athlon XP 2.2Ghz/1GB Corsair Value/160GB, 250GB WD IDE/128MB GeForce 6800/Sony 17" Trinitron G200 @ 1280x1024x75Hz
Back to top
View user's profile Send private message
dundas
Guru
Guru


Joined: 16 Dec 2004
Posts: 317
Location: China, Earth

PostPosted: Tue Jun 28, 2005 8:07 am    Post subject: Reply with quote

Dear all:

I've seen many replies asking about ATI mobility Radeon cards, but does any of such mobility cards working or not?Hope to see a living example.

Mine is 9700, just wanna ask b4 I test it.

any info is great.
thx a lot!
Back to top
View user's profile Send private message
vitriol
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Nov 2003
Posts: 162
Location: US

PostPosted: Fri Aug 19, 2005 6:11 am    Post subject: Reply with quote

Ok, so now I"m getting

Code:
[fglrx:firegl_init] *ERROR* Device not found!


As two other posts describe. That's 3 people with the same error message....anybody know a fix for this?

(I tried using both the regular ati drivers and the 200m drivers....neither of them work both with the same error message)
_________________
The specs on the box said windows 98 or better, so I installed gentoo.
Back to top
View user's profile Send private message
cyblord
Guru
Guru


Joined: 22 May 2006
Posts: 424
Location: Vancouver, Canada

PostPosted: Thu Jun 22, 2006 10:16 pm    Post subject: Reply with quote

wow, this is so much better than the one on gentoo-wiki
_________________
'mmmmm Thinkpad...
Back to top
View user's profile Send private message
xevilstar
n00b
n00b


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 13

PostPosted: Sat Jun 23, 2007 5:36 pm    Post subject: ultrasparc 5 Reply with quote

anyone reached the point to compile those drivers under gentoo on an ultrasparc 5 ?
Back to top
View user's profile Send private message
xevilstar
n00b
n00b


Joined: 21 Jun 2007
Posts: 13

PostPosted: Tue Jul 03, 2007 3:20 pm    Post subject: anyone's here ? Reply with quote

I would really know if anyone has reached that point :cry:
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Documentation, Tips & Tricks All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 6 of 6

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum