Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Προβλημα εγκαταστασης Gentoo σε IBM Thinkpad 600E
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek
View previous topic :: View next topic  
Author Message
antonakis
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 11

PostPosted: Sun Feb 27, 2005 6:09 pm    Post subject: Προβλημα εγκαταστασης Gentoo σε IBM Th Reply with quote

Καλησπερα

Εχω ενα αρχαιο Laptop IBM Thinkpad 600E με 256 ΜΒ μνημη.
Επειδη γινεται πολυς λογος για το Gentoo , ειπα να το δοκιμασω κι εγω.
Ξεκινησα λοιπον τη διαδικασια με το Universal CD.
Εγινε λοιπον η εκκινηση απο το CD κανονικα , αλλα οταν επελεξα στη γραμμη εντολων "gentoo" , ξεκινησε για μερικα δευτερολεπτα η εγκατασταση αλλα μετα η οθονη "εμεινε μαυρη" χωρις να προχωρα η εγκατασταση.
Οταν εδωσα "gentoo-nofb" , ειχα παλι τα ιδια.
Τι τρεχει ? Ξερει κανεις κατι ?

Στο ιδιο φορητο προσπαθησα στο παρελθον να εγκαταστησω Suse 9.2 Pro κι ενω εκανα κανονικα την εγκατασταση και την ολοκληρωσα χωρις προβληματα , δεν μπορουσα να μπω στο KDE και σε κανενα αλλο γραφικο περιβαλλον.Δουλευε μονο η γραμμη εντολων.
Εχει καποια σχεση αυτο ?

Ευχαριστω
Back to top
View user's profile Send private message
koroumel
Guru
Guru


Joined: 17 Jun 2004
Posts: 339
Location: Athens, Greece

PostPosted: Mon Feb 28, 2005 11:43 am    Post subject: Reply with quote

Δεν έχει και μεγάλη ισως σχέση η περίπτωση με το KDE. Αλλά, τι release του Gnetoo δοκίμασες; Ίσως να δούλευε μία άλλη (λόγο του ότι είναι παλιό το laptop). Το universal τι το θές; Με το minimal την ίδια δουλειά θα κάνεις. Καλή τύχη!
_________________
"Yep linux is an alternative. Windows on the other hand isn't even an option"
Registered Linux User No #242616
Back to top
View user's profile Send private message
antonakis
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 11

PostPosted: Mon Feb 28, 2005 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

koroumel wrote:
Δεν έχει και μεγάλη ισως σχέση η περίπτωση με το KDE. Αλλά, τι release του Gnetoo δοκίμασες; Ίσως να δούλευε μία άλλη (λόγο του ότι είναι παλιό το laptop). Το universal τι το θές; Με το minimal την ίδια δουλειά θα κάνεις. Καλή τύχη!


Δεν θυμαμαι ακριβως εκδοση , αλλα πρεπει να ειναι πιο παλια εκδοση γιατι την "κατεβασα" τον περασμενο νοεμβρη.
Αν θυμαμαι καλα , το minimal cd απαιτει και συνδεση με διαδικτυο για να προχωρησει ή κανω λαθος ?
Back to top
View user's profile Send private message
stgreek
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 155
Location: Guildford, UK

PostPosted: Mon Feb 28, 2005 3:55 pm    Post subject: Re: Προβλημα εγκαταστασης Gentoo σε IB Reply with quote

antonakis wrote:
Καλησπερα

Εχω ενα αρχαιο Laptop IBM Thinkpad 600E με 256 ΜΒ μνημη.
Επειδη γινεται πολυς λογος για το Gentoo , ειπα να το δοκιμασω κι εγω.
Ξεκινησα λοιπον τη διαδικασια με το Universal CD.
Εγινε λοιπον η εκκινηση απο το CD κανονικα , αλλα οταν επελεξα στη γραμμη εντολων "gentoo" , ξεκινησε για μερικα δευτερολεπτα η εγκατασταση αλλα μετα η οθονη "εμεινε μαυρη" χωρις να προχωρα η εγκατασταση.
Οταν εδωσα "gentoo-nofb" , ειχα παλι τα ιδια.
Τι τρεχει ? Ξερει κανεις κατι ?

Στο ιδιο φορητο προσπαθησα στο παρελθον να εγκαταστησω Suse 9.2 Pro κι ενω εκανα κανονικα την εγκατασταση και την ολοκληρωσα χωρις προβληματα , δεν μπορουσα να μπω στο KDE και σε κανενα αλλο γραφικο περιβαλλον.Δουλευε μονο η γραμμη εντολων.
Εχει καποια σχεση αυτο ?

Ευχαριστω


To laptop sou einai, me exairesh to modem, to kalytera supported laptop ston kosmo, opote kanonika tha eprepe na doulevei. Exw egatasthsei gentoo se polla thinkpads kai den eixa pote auto to provlima. Otan les "xekinhse gia merika deuterolepta" ti ennoeis? se poio shmeio sou kollaei? An exhghseis perissotera tha mporesw sigoura na voithisw kapws, kathws exw ena 600x me to opoio mporw na "paixw".

Stavros
_________________
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day that they start making vacuum cleaners
Back to top
View user's profile Send private message
antonakis
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 11

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 1:58 pm    Post subject: Re: Προβλημα εγκαταστασης Gentoo σε IB Reply with quote

stgreek wrote:
antonakis wrote:
Καλησπερα

Εχω ενα αρχαιο Laptop IBM Thinkpad 600E με 256 ΜΒ μνημη.
Επειδη γινεται πολυς λογος για το Gentoo , ειπα να το δοκιμασω κι εγω.
Ξεκινησα λοιπον τη διαδικασια με το Universal CD.
Εγινε λοιπον η εκκινηση απο το CD κανονικα , αλλα οταν επελεξα στη γραμμη εντολων "gentoo" , ξεκινησε για μερικα δευτερολεπτα η εγκατασταση αλλα μετα η οθονη "εμεινε μαυρη" χωρις να προχωρα η εγκατασταση.
Οταν εδωσα "gentoo-nofb" , ειχα παλι τα ιδια.
Τι τρεχει ? Ξερει κανεις κατι ?

Στο ιδιο φορητο προσπαθησα στο παρελθον να εγκαταστησω Suse 9.2 Pro κι ενω εκανα κανονικα την εγκατασταση και την ολοκληρωσα χωρις προβληματα , δεν μπορουσα να μπω στο KDE και σε κανενα αλλο γραφικο περιβαλλον.Δουλευε μονο η γραμμη εντολων.
Εχει καποια σχεση αυτο ?

Ευχαριστω


To laptop sou einai, me exairesh to modem, to kalytera supported laptop ston kosmo, opote kanonika tha eprepe na doulevei. Exw egatasthsei gentoo se polla thinkpads kai den eixa pote auto to provlima. Otan les "xekinhse gia merika deuterolepta" ti ennoeis? se poio shmeio sou kollaei? An exhghseis perissotera tha mporesw sigoura na voithisw kapws, kathws exw ena 600x me to opoio mporw na "paixw".

Stavros



Ευχαριστω κατ'αρχας για την απαντηση.
Το προβλημα ευτυχως λυθηκε και η λυση ηταν μαλλον απλη.
Προφανως επαιζε ρολο η εκδοση του universal cd που χρησιμοποιουσα , γιατι με την εκδοση 2004.3 ολα πηγαινουν κανονικα.
Εχω ομως μια αλλη ερωτηση.
Αν κατα τη διαρκεια της διαδικασιας εγκαταστασης του gentoo , θελησει καποιος να κλεισει τον υπολογιστη , πως μπορει να γινει αυτο χωρις να χασει οτι εχει εγκατασταθει μεχρι τοτε και πως θα συνεχισει την εγκατασταση μετα ?
Back to top
View user's profile Send private message
koroumel
Guru
Guru


Joined: 17 Jun 2004
Posts: 339
Location: Athens, Greece

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

Το "κόλπο" είναι το chroot. Αφου φτασεις στο σημειο να κανεις chroot, μπορεις να σταματήσεις το installation. Απλά οταν κάνεις restart, θα πρέπει να ξανακάνεις chroot και να γράψεις την τελευταία εντολή πριν το σταματήσεις (π.χ. emerge system). Περιττό να σου πώ οτι πάλι με live cd θα μπέις και απο εκεί θα κάνεις chroot.:D
_________________
"Yep linux is an alternative. Windows on the other hand isn't even an option"
Registered Linux User No #242616
Back to top
View user's profile Send private message
antonakis
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 11

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 10:01 pm    Post subject: Reply with quote

Εχω φθασει μεχρι την εγκατασταση του grub , οπου οταν παω να κανω emerge grub , δεν ολοκληρωνεται η εγκατασταση και μου βγαζει "[Errno 28] No space left on device"
Τι συμβαινει ?
Οι οδηγιες ακολουθηθηκαν μεχρι εδω, σε οτι αναφερει το gentoo handbook 2004.3
Εχω κανει καπου λαθος ?
Back to top
View user's profile Send private message
stgreek
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Jan 2004
Posts: 155
Location: Guildford, UK

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 10:18 pm    Post subject: Reply with quote

antonakis wrote:
Εχω φθασει μεχρι την εγκατασταση του grub , οπου οταν παω να κανω emerge grub , δεν ολοκληρωνεται η εγκατασταση και μου βγαζει "[Errno 28] No space left on device"
Τι συμβαινει ?
Οι οδηγιες ακολουθηθηκαν μεχρι εδω, σε οτι αναφερει το gentoo handbook 2004.3
Εχω κανει καπου λαθος ?


Checkare mhpws den exeis kanei mount to /boot partition.
_________________
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day that they start making vacuum cleaners
Back to top
View user's profile Send private message
antonakis
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 11

PostPosted: Wed Mar 02, 2005 11:55 pm    Post subject: Reply with quote

Αφου τελικα εγκατεστησα το grub ,εκανα επανεκκινηση , χωρις το livecd.
Κατα την εκκινηση λοιπον , ενω ξεκιναει το grub μου βγαζει το εξης μηνυμα :

root (hd0,0)
filesystem type is reiserfs , partition type 0x83
kernel (hd0,0) /boot/vmlinuz ro root =/dev/hda1
Error 1 : Filename must be either an absolute pathname or blocklist
Press any key to continue

τι ειναι παλι αυτο?
ξερει κανεις κατι?

Εχω κανει ενα partition μονο ( /dev/hda1 ) , σε δισκο μονο με gentoo , χωρις αλλα λειτουργικα.
Back to top
View user's profile Send private message
antonakis
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 11

PostPosted: Sat Mar 05, 2005 6:46 pm    Post subject: Reply with quote

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ !!!!!!!!!!!

Θελω να κατεβασω απο το διαδικτυο τη βαση δεδομενων.
Κατα την εκκινηση λοιπον του grub παιρνω το εξης μηνυμα λαθους :

INIT : Entering runlenvel : 3
* Starting metalog .................OK
* Setting NIS domainname to nis.homenetwork.............ok
* Setting DNS domainname to homenetwork ................ok
* Bringing eth0 up (192.168.0.2) ..................
SIOCSIFADDR : No such device
eth0 : unknow interface : No such device
SIOCSIFBRADDR : No such device
eth0 : unknow interface : No such device
SIPCSIFNETMASK : No such device .....(!!)

ERROR : Problem starting needed services.
"netmount" was not started
Starting local ..................................(ok)

τι τρεχει παλι ????????
Να υπενθυμισω οτι μεσω livecd κανω κανονικα ping στο www.yahoo.com , πραγμα που σημαινει οτι η καρτα δικτυου δουλευει κανονικα.
Προκειται περι ενος IBM 600E με pcmcia καρτα δικτυου της IBM ( Xircom cardbus ethernet 10/100).
Γιατι το δικτυο δουλευει μεσω livecd και οχι σε κανονικη εκκινηση μεσω GRUB ?????????
Μου ξεφυγε κατι παλι ???????
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Moderator
Moderator


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Sat Mar 05, 2005 9:53 pm    Post subject: Reply with quote

Δεν ξεκινά η καρτα δικτύου σου.
Αν δεν εχεις βαλει υποστηριξη γι αυτήν στον πυρήνα δες το thread: http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-262070-highlight-xircom+cardbus+ethernet.html
αν δεν φτανει αυτο κανε ενα search....
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
antonakis
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 11

PostPosted: Sun Mar 06, 2005 10:16 am    Post subject: Reply with quote

Τελικως η καρτα δικτυου αναγνωριστηκε και κατα τη εκκινηση του grub συμφωνα με τις οδηγιες παραπανω.
Ξεκινωντας λοιπον μετα την εκκινηση του grub , δινω "emerge sync" και μετα απο 3 προσπαθειες εχω τα εξης

Starting retry 3 og 3 with rsync://rsync.gentoo.org/gentoo-portage
Checking server timestamp .................
rsync : getaddrinfo : rsync.gentoo.org 873 : Temporary failure in name resolution
rsync error : error in socket IO (code 10 ) ay clientserver .c(88)

Rsync has not succesfully finished.It is recommended that you keep trying or that you use the emerge-webrsync option if you are unable to use rsync due to firewall or other restrictions .This should be a temporary problem unless complications exist with your network (and possibly yours system's filesystem) configuration.

Επισης οταν δινω : ping -c 3 www,yahoo.com ,παιρνω :
ping : unknown host www.yahoo.com

Πραγμα που σημαινει οτι και παλι δεν λειτουργει το δικτυο , αν και η καρτα λειτουργει κανονικα.
Που εχω και παλι λαθος και τι μπορω να κανω ?
Ευχαριστω και παλι ολους για την βοηθεια μεχρι τωρα.
Back to top
View user's profile Send private message
ksenos
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Nov 2003
Posts: 164
Location: Athens, Greece

PostPosted: Sun Mar 06, 2005 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

Στο /etc/resolv.conf έχεις προσθέσει τους name servers που θές? Δοκίμασε με της forthnet
Code:
nameserver 193.92.150.3
nameserver 194.219.227.2

_________________
Honor guide me...
Back to top
View user's profile Send private message
antonakis
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 11

PostPosted: Sun Mar 06, 2005 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

ksenos wrote:
Στο /etc/resolv.conf έχεις προσθέσει τους name servers που θές? Δοκίμασε με της forthnet
Code:
nameserver 193.92.150.3
nameserver 194.219.227.2


Οταν δινω "nano /etc/resolv.conf" εχω τα εξης :

domain homenetwork


nameserver 193.92.110.1
nameserver 194.219.227.2

Αυτες ειναι οι ΙΡ που μου δοθηκαν απο την forthnet.
Συνδεομαι μεσω του zyxel 650r σε pstn γραμμη.
Το ping εξακολουθει να μην δινει απαντηση μεσω grub.
Back to top
View user's profile Send private message
ksenos
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Nov 2003
Posts: 164
Location: Athens, Greece

PostPosted: Sun Mar 06, 2005 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

Μήπως τότε έχει να κάνει με το default gateway. Ο pppd θέλει κάτι στα options του ώστε να θέτει το default gateway την ppp σύνδεση όταν αυτή επιτευχθεί. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το option αυτό. Αν πάντως βαλεις το pppconfig νομίζω το προσθέτει αυτόματα. Έλεγξε και με το route όταν είσαι συνδεδεμένος τι σου βγάζει.
_________________
Honor guide me...
Back to top
View user's profile Send private message
kargig
n00b
n00b


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 27

PostPosted: Sun Mar 06, 2005 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

ping στις ips των nameservers κάνεις ?
Back to top
View user's profile Send private message
antonakis
n00b
n00b


Joined: 27 Feb 2005
Posts: 11

PostPosted: Mon Mar 07, 2005 7:43 pm    Post subject: Reply with quote

kargig wrote:
ping στις ips των nameservers κάνεις ?


Δοκιμασα να κανω ping στον router (192.168.1.1) και μου βγαζει : Host Unreachable
Δεν νομιζω να εχει αποτελεσμα το ping στους nameservers.
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Moderator
Moderator


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Tue Mar 08, 2005 10:08 am    Post subject: Reply with quote

Κανε copy το /etc/conf.d/net αρχείο σου και πές μας την τοπολογια του δικτυου σου (IP του modem, ΙP των αλλων μηχανημάτων, χρηση dhcp??)
Επίσης, αν κανεις από αλλο μηχάνημα του δικτύου ping 192.168.1.1 δουλευει?
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum