Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.11-rc1-love1 aka The end of the world
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
OneOfOne
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 368
Location: Alexandria, Egypt

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 3:51 pm    Post subject: 2.6.11-rc1-love1 aka The end of the world Reply with quote

Yep its back!
Quote:

based on 2.6.11-rc1-mm1
2.6.11-rc1-mm1_to_staircase10.4.diff | staircase 10.4 upped to 2.6.11-rc1-mm1
schedrange.diff | Infrastructure for more policies *
schedbatch2.7.diff | Batch scheduling *
schediso2.10.diff | Isochronous scheduling *
mwII.diff | mapped watermarkII, More gentle ram eviction sooner and less file cache (unlikely to swap).
1g_lowmem1_i386.diff | 1gb lowmem support
defaultcfq.diff | set CFQ as the default IO scheduler
cddvd-cmdfilter-drop.patch | fix burning as non-root
chmp-r5-FULL.patch | Configurable USB HID Mouse Polling
EXPORT_SYMBOL(ipt_find_target); | fix for net/sched/ipt.ko http://lkml.org/lkml/2005/1/14/127
patch-2.6.10-qnet1.bz2 | major patch-o-matic/iptables/iproute patches (http://kem.p.lodz.pl/~peter/qnet/)
2.6.10-ipp2p_0.7.1.patch.bz2 | ipp2p updates (iptable patch http://kem.p.lodz.pl/~peter/qnet/2.6.10-ipp2p_0.7.1_iptables.patch.bz2)
vesafb-tng-0.9-rc5-2.6.10-rc2.patch | vesafb-tng ( http://dev.gentoo.org/~spock/projects/vesafb-tng/ )
fbsplash-0.9.1-2.6.11-rc1-mm1.patch | fbsplash ( http://dev.gentoo.org/~spock/projects/gensplash/ )
config-nr-tty-devices.patch | how many /dev/tty's
squashfs2.1-r2-patch | latest squashfs v2.1-r2
2.6.11-rc1-mm1-cfq-ts-20c-quickndirty.patch | cfq-ts (thanks krejler)
isobatch_ionice.diff / rt_ionice.diff | iso nice support
menuconfig-NAME-v2.1-dev5.patch | name in menuconfig
reiser4fix | fix lock up while compiling OpenOffice.Org
nvidia_6111-6629_compat2.diff | compile fix for none-gentoo users
2.6.11-rc1-love1-remove-new-agpgart-features*.patch | fixes nvidia (it works with agpgart driver only for now) and removes devfs
# notes :
# i know i know, I was always against staircase, but I've got to admit, it's lately a very nice scheduler and i like that
# it actually obeys the nice values.
# note, sometimes X is automagiclly niced to -1, make sure to nice to 0 or you will notice some lag.
# for schedbatch/schediso emerge schedtool and read the notes on http://members.optusnet.com.au/ckolivas/kernel/
# **WARNING**WARNING** devfs is gone, so triple check that you either have a static /dev or use udev.

More random notes :
**WARNING** devfs is gone **/WARNING**
lufs is dropped in the favor of fuse (sshfs-fuse), http://love-sources.q2h.com/ebuilds/sys-fs/
Nvidia only works with agpgart driver for now (actually not 100% sure, i might be wrong).
If you use CONFIG_IOPRIO_WRITE (Support for full write io fairness) which is a good idea and want to set ionice, use : http://omfg.linux.dk/pub/misc/ionice.c
Tons of props goes to krejler for helping me and TheCoop/TPC for testing and for Con for making staircase :)
And one final random note, staircase is very strict about niceness, so make sure X is niced to 0.

patch : http://love-sources.q2h.com/2.6.11-rc1-love1.bz2 (applies on top of 2.6.11-rc1-mm1)
ebuild : http://love-sources.q2h.com/love-sources-2.6.11_rc1-r1.ebuild

(yes i know i was against staircase, but i have to admit it got much better)

---edit----
fix for compiling on amd64
http://omfg.linux.dk/pub/patches/2.6.11-rc1-love1-fix_amd64_devfs_issues.patch (thx krejler one more time :))

---- one more time :P
nvidia patch (for nvidia-kernel) : http://omfg.linux.dk/pub/patches/2.6.11-rc1-love1-nvidia-pudfix.patch
ati drivers patch :
http://omfg.linux.dk/pub/patches/2.6.11-rc1-love1-ati-8.8.25-fix.patch
---^^^^ UPDATED
peace


Last edited by OneOfOne on Tue Jan 18, 2005 9:28 pm; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
TheCoop
Veteran
Veteran


Joined: 15 Jun 2002
Posts: 1814
Location: Where you least expect it

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 4:51 pm    Post subject: Reply with quote

ditto, this is a cracking release. Even got nvidia sorted :P
_________________
95% of all computer errors occur between chair and keyboard (TM)

"One World, One web, One program" - Microsoft Promo ad.
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" - Adolf Hitler

Change the world - move a rock
Back to top
View user's profile Send private message
OneOfOne
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 368
Location: Alexandria, Egypt

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

fixed the ebuild..

peace
Back to top
View user's profile Send private message
Tuti
n00b
n00b


Joined: 14 May 2004
Posts: 33

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 6:40 pm    Post subject: Reply with quote

works great here! good job!
Back to top
View user's profile Send private message
vrln
Guru
Guru


Joined: 11 Sep 2004
Posts: 534
Location: Finland

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Glad to see love-sources making a comeback with style :) Good job, everything is working here. Actually this is the first mm based patchset that has worked for me... Finally love with staircase, which is something I've used for a long time.

as usual with -mm, some odd messages in dmesg for me:
(just copypasted from dmesg)

FDC 0 is a post-1991 82077
ram0: unknown partition table
ram1: unknown partition table
ram2: unknown partition table
ram3: unknown partition table
ram4: unknown partition table
ram5: unknown partition table
ram6: unknown partition table
ram7: unknown partition table
ram8: unknown partition table
ram9: unknown partition table
ram10: unknown partition table
ram11: unknown partition table
ram12: unknown partition table
ram13: unknown partition
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 4096K size 1024 blocksize table
ram14: unknown partition table
ram15: unknown partition table
Probing IDE interface ide3...
ide3: Wait for ready failed before probe !
Probing IDE interface ide4...
ide4: Wait for ready failed before probe !
Probing IDE interface ide5...
ide5: Wait for ready failed before probe !
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
cdrom: open failed.
hdd: ATAPI 48X DVD-ROM drive, 256kB Cache, UDMA(33)
cdrom: open failed.

But as already said, everything still works so far, including fbsplash which I couldn't get to work myself, even with the latest patch :)
Back to top
View user's profile Send private message
Zyne
Guru
Guru


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 334

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 10:52 pm    Post subject: Reply with quote

love-sources have always been my favourite!!!!
thanks for making a new release m8!
greatly appreciated!

time to build a new kernel now ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Pink
Veteran
Veteran


Joined: 24 Jul 2003
Posts: 1062

PostPosted: Sat Jan 15, 2005 11:21 pm    Post subject: Reply with quote

Haven't tried it - I'm running a stock 2.6.11-rc1 with win4lin but i wanted to say Welcome Back OneofOne - it's been too long :D
_________________
usefuljaja.com - VPS Tutorials
Back to top
View user's profile Send private message
MrStaticVoid
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 25 Jul 2003
Posts: 114
Location: Maryland

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 12:35 am    Post subject: Reply with quote

Working well here. Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
discomfitor
l33t
l33t


Joined: 21 Feb 2003
Posts: 927
Location: None

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 1:01 am    Post subject: Reply with quote

Love-sources is back and the world is right again. Hallelujah!
_________________
There is no substitute for experience.
Imperfection indicates a lack of effort.
Back to top
View user's profile Send private message
Evil Dark Archon
Guru
Guru


Joined: 21 Dec 2002
Posts: 562
Location: Santa Rosa, CA

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 1:28 am    Post subject: Reply with quote

I've got a big compile error when compiling this on amd64, unfortunately it's too long to post the entire thing here but suffice it to say, in the 32bit emulation code, there some lingering traces of devfs, more specifically fs/compat_ioctl.c is looking for the devfs_fs header and there are a lot of undeclared functions and non-constant constants also arch/x86_64/ia32/ia32_ioctl.c is affected.
_________________
This post has been over explained for newb-informing purposes.

Registered Linux user 347334
Abit AV8-3rd eye, AMD Athlon64 3500+ 90nm, ATI Radeon x850 pro
Back to top
View user's profile Send private message
krejler
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 142
Location: Denmark

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 1:55 am    Post subject: Reply with quote

Evil Dark Archon wrote:
I've got a big compile error when compiling this on amd64, unfortunately it's too long to post the entire thing here but suffice it to say....


Haha, having second thoughts? ;)
The lenghy post was a bit better for finding a possible sollution, though. :)

Well, I can't really say that I've compile-tested this, but I think it might be the answer:

http://omfg.linux.dk/pub/patches/2.6.11-rc1-love1-fix_amd64_devfs_issues.patch

Please report back. :)

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
Evil Dark Archon
Guru
Guru


Joined: 21 Dec 2002
Posts: 562
Location: Santa Rosa, CA

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 1:59 am    Post subject: Reply with quote

thank you, that fixed it, the reason i couldn't keep the long error up was because the forum software cut it off, but your fix was right on.
_________________
This post has been over explained for newb-informing purposes.

Registered Linux user 347334
Abit AV8-3rd eye, AMD Athlon64 3500+ 90nm, ATI Radeon x850 pro
Back to top
View user's profile Send private message
krejler
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 142
Location: Denmark

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 2:00 am    Post subject: Reply with quote

Evil Dark Archon wrote:
thank you, that fixed it, the reason i couldn't keep the long error up was because the forum software cut it off, but your fix was right on.


Great!
Back to top
View user's profile Send private message
Zyne
Guru
Guru


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 334

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 10:20 am    Post subject: Reply with quote

I seem to have a problem getting my ATI-drivers to run...
for some reason the module doesn't show up in /lib/modules/2.6.11-rc1-mm1/video/

does anyone else have this problem?
I gotta admit that I added the vesafb-tng and the 1GB low memory patch manually afterwards, but I didn't get any rejected hunks, so I don't think that that could be the problem...

I tried ati-drivers-3.14.6 and 3.14.1-r2 (someone from the forum made that for the pci patch)


any idea's?
Back to top
View user's profile Send private message
krejler
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 142
Location: Denmark

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 12:01 pm    Post subject: Reply with quote

Zyne wrote:
I seem to have a problem getting my ATI-drivers to run...
for some reason the module doesn't show up in /lib/modules/2.6.11-rc1-mm1/video/

does anyone else have this problem?
I gotta admit that I added the vesafb-tng and the 1GB low memory patch manually afterwards, but I didn't get any rejected hunks, so I don't think that that could be the problem...

I tried ati-drivers-3.14.6 and 3.14.1-r2 (someone from the forum made that for the pci patch)


any idea's?


First of all, vesafb-tng is already in... Why are you trying to add it once more?

Second of all, the module oughten't show up in /lib/modules/2.6.11-rc1-mm1/video/. I really don't know where ATi's installer (or portage, for that matter) puts the module, but if I'm to follow your suggestion, I'd say somewhere around /lib/modules/2.6.11-rc1-love1/video/.

I really have no experience with the ATi-drivers, as I implied earlier on. Did it fail to compile? Did it only fail to install?

I can't really help you that much, without a better description of the problem.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
charlieg
Advocate
Advocate


Joined: 30 Jul 2002
Posts: 2148
Location: Manchester UK

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 1:12 pm    Post subject: Re: 2.6.11-rc1-love1 aka The end of the world Reply with quote

OneOfOne wrote:
Yep its back!
Quote:

based on 2.6.11-rc1-mm1
2.6.11-rc1-mm1_to_staircase10.4.diff | staircase 10.4 upped to 2.6.11-rc1-mm1

WTF? Staircase scheduler? With -nitro including -mm these days, is there actually any difference between -love and -nitro? The two patchsets seem to have ended up on the same path! They'll soon be damn near identical!

:roll:
_________________
Want Free games?
Free Gamer - open source games list & commentary

Open source web-enabled rich UI platform: Vexi
Back to top
View user's profile Send private message
Zyne
Guru
Guru


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 334

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

krejler wrote:
First of all, vesafb-tng is already in... Why are you trying to add it once more?

That's weird, cause it wasn't in there when I first compiled it...

Quote:

Second of all, the module oughten't show up in /lib/modules/2.6.11-rc1-mm1/video/.

I agree with you on this, BUT appearantly they do, unless if you manually edit the Makefile.

maybe I just have to start over again... :)

edit: I think I figured it out...
I manually applied all the patches, and now all seems to work great... I must've done something wrong with the ebuild before...

edit2: well, now I noticed vesafg-tng is indeed built into the kernel, but my ATI-drivers still aren't working... :(


Last edited by Zyne on Sun Jan 16, 2005 2:35 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
krejler
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 142
Location: Denmark

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 2:05 pm    Post subject: Re: 2.6.11-rc1-love1 aka The end of the world Reply with quote

charlieg wrote:
OneOfOne wrote:
Yep its back!
Quote:

based on 2.6.11-rc1-mm1
2.6.11-rc1-mm1_to_staircase10.4.diff | staircase 10.4 upped to 2.6.11-rc1-mm1

WTF? Staircase scheduler? With -nitro including -mm these days, is there actually any difference between -love and -nitro? The two patchsets seem to have ended up on the same path! They'll soon be damn near identical!

:roll:


[sarcasm]
Excuse me?

You must have overseen this:

Darckness wrote:
Love-sources is back and the world is right again. Hallelujah!


As far as I know, Darckness is currently maintaining -nitro. It may just be me, but I clearly am able to notice how Darckness points out that nitro has been defeated... :twisted:
[/sarcasm]
Back to top
View user's profile Send private message
krejler
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 142
Location: Denmark

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Zyne wrote:
krejler wrote:
First of all, vesafb-tng is already in... Why are you trying to add it once more?

That's weird, cause it wasn't in there when I first compiled it...

Quote:

Second of all, the module oughten't show up in /lib/modules/2.6.11-rc1-mm1/video/.

I agree with you on this, BUT appearantly they do, unless if you manually edit the Makefile.

maybe I just have to start over again... :)

edit: I think I figured it out...
I manually applied all the patches, and now all seems to work great... I must've done something wrong with the ebuild before...

edit2: well, now I noticed vesafg-tng is indeed built into the kernel, but my ATI-drivers still aren't working... :(


Phew, I fixed it. :)

It _SHOULD_ work. I have successfully built the module, but it fails to load, because it is unable to detect the ATi card that I do not have. ;)

http://omfg.linux.dk/pub/patches/2.6.11-love1-atifix.patch

EDIT:
Zyne wrote:

edit: I think I figured it out...
I manually applied all the patches, and now all seems to work great... I must've done something wrong with the ebuild before...


Aww, why didn't I notice that earlier? :(

Oh well, this patch should work fine for other ATi lusers. :)

EDIT2:
Zyne wrote:
edit2: well, now I noticed vesafg-tng is indeed built into the kernel, but my ATI-drivers still aren't working... :(


Aww, why didn't I notice THAT EARLIER TOO? :(
Haha! I really should learn to read better. :lol:

Anyway, It should work for you. Please report back! :)
Back to top
View user's profile Send private message
Zyne
Guru
Guru


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 334

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 5:36 pm    Post subject: Reply with quote

krejler wrote:

Oh well, this patch should work fine for other ATi lusers. :)


wow... Humor really seems to rise with time...

and for those of you that are wondering.. You have to apply this patch on the ATI-drivers, and not on the kernel sources... might not be clear for everyone...


I'll report back in a few seconds, but at least the module is there now...


edit: it's not workign AT ALL...
I can load the module fine, but from the moment I start xorg, the system just hardlocks... I can't even ssh in my box anymore :(
Back to top
View user's profile Send private message
krejler
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 142
Location: Denmark

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

Zyne wrote:
krejler wrote:

Oh well, this patch should work fine for other ATi lusers. :)


wow... Humor really seems to rise with time...

and for those of you that are wondering.. You have to apply this patch on the ATI-drivers, and not on the kernel sources... might not be clear for everyone...


I'll report back in a few seconds, but at least the module is there now...


edit: it's not workign AT ALL...
I can load the module fine, but from the moment I start xorg, the system just hardlocks... I can't even ssh in my box anymore :(


That's weird.

As I pointed out earlier, I don't have an ATi card, so I am unable to test it myself. I also don't know a whole lot about the drivers either.

Do the drivers provide their own AGP-interface, like Nvidia's NvAGP, or do they work through the kernel's AGPGART?

If that's the case, you might want to use the kernel's AGPGART, since the native implementation could be broken like NvAGP is.

Are other ATi-people having the same issues? If so, please respond.
Back to top
View user's profile Send private message
ahorn
Guru
Guru


Joined: 01 Nov 2004
Posts: 366
Location: Ol' europe

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

i can not build nvidia-kernel on amd64 platform.
Code:

NVIDIA: calling KBUILD...
make CC=cc  KBUILD_VERBOSE=1 -C /usr/src/linux M=/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv modules
make[2]: Warnung: Kein Jobserver verfügbar: setzen -j1. Fügen »+« zur Ursprungsregel hinzu.
mkdir -p /var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/.tmp_versions
make -f scripts/Makefile.build obj=/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv
echo \#define NV_COMPILER \"`cc -v 2>&1 | tail -n 1`\" > /var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv_compiler.h
  cc -Wp,-MD,/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/.nv.o.d -nostdinc -isystem /usr/lib/gcc/x86_64-pc-linux-gnu/3.4.3/include -D__KERNEL__ -Iinclude  -Wall -Wstrict-prototypes -Wno-trigraphs -fno-strict-aliasing -fno-common -ffreestanding -O2     -fomit-frame-pointer -march=k8 -mno-red-zone -mcmodel=kernel -pipe -fno-reorder-blocks        -Wno-sign-compare -fno-asynchronous-unwind-tables -funit-at-a-time -mno-sse -mno-mmx -mno-sse2 -mno-3dnow -Wdeclaration-after-statement -I/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv -Wall -Wimplicit -Wreturn-type -Wswitch -Wformat -Wchar-subscripts -Wparentheses -Wno-multichar  -Werror -O -fno-common -mno-red-zone -MD   -Wno-cast-qual -Wno-error -D_LOOSE_KERNEL_NAMES -D__KERNEL__ -DMODULE  -mcmodel=kernel -DNTRM -D_GNU_SOURCE -D_LOOSE_KERNEL_NAMES -D__KERNEL__ -DMODULE  -DNV_MAJOR_VERSION=1 -DNV_MINOR_VERSION=0 -DNV_PATCHLEVEL=6629  -DNV_UNIX  -DNV_LINUX  -DNV_INT64_OK  -DNVCPU_X86_64  -DNV_64_BITS    -UDEBUG -U_DEBUG -DNDEBUG -DNV_REMAP_PFN_RANGE_PRESENT -DNV_CHANGE_PAGE_ATTR_PRESENT -DNV_PCI_DISABLE_DEVICE_PRESENT -DNV_CLASS_SIMPLE_CREATE_PRESENT -DNV_PCI_GET_CLASS_PRESENT  -DMODULE -DKBUILD_BASENAME=nv -DKBUILD_MODNAME=nvidia -c -o /var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/.tmp_nv.o /var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.c
/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.c: In function `_get_phys_address':
/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.c:2529: Fehler: structure hat kein Element namens »pud«
/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.c: In function `nv_agp_init':
/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.c:3010: Warnung: »inter_module_put« ist veraltet (deklariert bei include/linux/module.h:578)
make[3]: *** [/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.o] Fehler 1
make[2]: *** [_module_/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv] Fehler 2
NVIDIA: left KBUILD.
nvidia.ko failed to build!
make[1]: *** [module] Fehler 1
make: *** [module] Fehler 2

!!! ERROR: media-video/nvidia-kernel-1.0.6629-r1 failed.
!!! Function linux-mod_src_compile, Line 330, Exitcode 2
!!! Unable to make                                  IGNORE_CC_MISMATCH=yes V=1 SYSSRC=/usr/src/linux SYSOUT=/usr/src/linux clean module.
!!! If you need support, post the topmost build error, NOT this status message

with latest nitro or morph it also doesnt work. so maybe its the mm-patchset.
_________________
Too many connections. Please try again later.
Back to top
View user's profile Send private message
krejler
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Nov 2003
Posts: 142
Location: Denmark

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

ahorn wrote:
i can not build nvidia-kernel on amd64 platform.
Code:

NVIDIA: calling KBUILD...
make CC=cc  KBUILD_VERBOSE=1 -C /usr/src/linux M=/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv modules
make[2]: Warnung: Kein Jobserver verfügbar: setzen -j1. Fügen »+« zur Ursprungsregel hinzu.
mkdir -p /var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/.tmp_versions
make -f scripts/Makefile.build obj=/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv
echo \#define NV_COMPILER \"`cc -v 2>&1 | tail -n 1`\" > /var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv_compiler.h
  cc -Wp,-MD,/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/.nv.o.d -nostdinc -isystem /usr/lib/gcc/x86_64-pc-linux-gnu/3.4.3/include -D__KERNEL__ -Iinclude  -Wall -Wstrict-prototypes -Wno-trigraphs -fno-strict-aliasing -fno-common -ffreestanding -O2     -fomit-frame-pointer -march=k8 -mno-red-zone -mcmodel=kernel -pipe -fno-reorder-blocks        -Wno-sign-compare -fno-asynchronous-unwind-tables -funit-at-a-time -mno-sse -mno-mmx -mno-sse2 -mno-3dnow -Wdeclaration-after-statement -I/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv -Wall -Wimplicit -Wreturn-type -Wswitch -Wformat -Wchar-subscripts -Wparentheses -Wno-multichar  -Werror -O -fno-common -mno-red-zone -MD   -Wno-cast-qual -Wno-error -D_LOOSE_KERNEL_NAMES -D__KERNEL__ -DMODULE  -mcmodel=kernel -DNTRM -D_GNU_SOURCE -D_LOOSE_KERNEL_NAMES -D__KERNEL__ -DMODULE  -DNV_MAJOR_VERSION=1 -DNV_MINOR_VERSION=0 -DNV_PATCHLEVEL=6629  -DNV_UNIX  -DNV_LINUX  -DNV_INT64_OK  -DNVCPU_X86_64  -DNV_64_BITS    -UDEBUG -U_DEBUG -DNDEBUG -DNV_REMAP_PFN_RANGE_PRESENT -DNV_CHANGE_PAGE_ATTR_PRESENT -DNV_PCI_DISABLE_DEVICE_PRESENT -DNV_CLASS_SIMPLE_CREATE_PRESENT -DNV_PCI_GET_CLASS_PRESENT  -DMODULE -DKBUILD_BASENAME=nv -DKBUILD_MODNAME=nvidia -c -o /var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/.tmp_nv.o /var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.c
/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.c: In function `_get_phys_address':
/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.c:2529: Fehler: structure hat kein Element namens »pud«
/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.c: In function `nv_agp_init':
/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.c:3010: Warnung: »inter_module_put« ist veraltet (deklariert bei include/linux/module.h:578)
make[3]: *** [/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv/nv.o] Fehler 1
make[2]: *** [_module_/var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6629-r1/work/NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2/usr/src/nv] Fehler 2
NVIDIA: left KBUILD.
nvidia.ko failed to build!
make[1]: *** [module] Fehler 1
make: *** [module] Fehler 2

!!! ERROR: media-video/nvidia-kernel-1.0.6629-r1 failed.
!!! Function linux-mod_src_compile, Line 330, Exitcode 2
!!! Unable to make                                  IGNORE_CC_MISMATCH=yes V=1 SYSSRC=/usr/src/linux SYSOUT=/usr/src/linux clean module.
!!! If you need support, post the topmost build error, NOT this status message

with latest nitro or morph it also doesnt work. so maybe its the mm-patchset.


Hello!

This patch might fix your issue:
http://omfg.linux.dk/pub/patches/nvidia-pudpatch.diff

It is supposed to be applied onto the nvidia driver, not the kernel.

Please report back.

EDIT:

It doesn't apply on the heavily patched nvidia-kernel. Give me a moment.
Back to top
View user's profile Send private message
discomfitor
l33t
l33t


Joined: 21 Feb 2003
Posts: 927
Location: None

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 6:41 pm    Post subject: Re: 2.6.11-rc1-love1 aka The end of the world Reply with quote

krejler wrote:
As far as I know, Darckness is currently maintaining -nitro. It may just be me, but I clearly am able to notice how Darckness points out that nitro has been defeated... :twisted:
[/sarcasm]


I wasn't aware that this was a competition...
_________________
There is no substitute for experience.
Imperfection indicates a lack of effort.
Back to top
View user's profile Send private message
neenee
Veteran
Veteran


Joined: 20 Jul 2003
Posts: 1786

PostPosted: Sun Jan 16, 2005 6:43 pm    Post subject: Reply with quote

works fine for me :wink: nice one oneofone and krejler 8)
_________________
proud to be a scout and a chronic penguin hugger
Legion of Lore - site
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum