Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ATI drivers
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DimGR
n00b
n00b


Joined: 13 Apr 2004
Posts: 55

PostPosted: Tue Jun 22, 2004 4:37 am    Post subject: ATI drivers Reply with quote

mou peta afto to lathos
pos ginete na valw ta drivers?


ATI module generator V 2.0
==========================
initializing...
probing for VMA API version...
check results are inconsistent!!!
none of the probed versions did succeed.
aborting module build.

!!! ERROR: media-video/ati-drivers-3.2.8-r1 failed.
!!! Function src_compile, Line 66, Exitcode 1
!!! glx module not built
Back to top
View user's profile Send private message
bld
l33t
l33t


Joined: 26 Mar 2003
Posts: 759
Location: Outter Space

PostPosted: Tue Jun 29, 2004 10:00 am    Post subject: Re: ATI drivers Reply with quote

DimGR wrote:
mou peta afto to lathos
pos ginete na valw ta drivers?


ATI module generator V 2.0
==========================
initializing...
probing for VMA API version...
check results are inconsistent!!!
none of the probed versions did succeed.
aborting module build.

!!! ERROR: media-video/ati-drivers-3.2.8-r1 failed.
!!! Function src_compile, Line 66, Exitcode 1
!!! glx module not built



πες μας πια κάρτα έχεις, Ισως υπάρχουνε στον πυρήνα και δεν χρειάζετε να τους χτίσεις από το gentoo pkg. emerge pciutils && lspci |grep ati
_________________
A happy GNU/Linux user!!
Back to top
View user's profile Send private message
pontifikas
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 17 Aug 2003
Posts: 138
Location: Greece

PostPosted: Wed Jul 07, 2004 6:10 pm    Post subject: Reply with quote

Υπάρχουν κάποια προβλήματα με τους drivers και τους πυρήνες τελευταία.
Εαν χρησιμοποιείς τις τελευταίες εκδώσεις του 2.6 τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταστήσεις την έκδοση 3.9.0(ή r1) των Ati drivers.Τώρα το γιατί......ας μη το συζητήσουμε καλύτερα.

Επίσης σιγουρέψου ότι τρέχεις opengl-update xfree(ή xorg-x11 αν έχεις αυτόν) πρίν εκγαταστήσεις τους drivers.

Τέλος στον πυρήνα πάντα σαν module το DRI της Ati.

ΥΓ:Προσπάθησε να είσαι λίγο πιο συγκεκριμένος για να μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα :wink: (αν μπορούμε :P )
_________________
Crimes against humanity??Dunno!!Maybe that chimp-face guy over there can help you.
Ehrr...don't push him hard though.He's kinda slow.
Back to top
View user's profile Send private message
bld
l33t
l33t


Joined: 26 Mar 2003
Posts: 759
Location: Outter Space

PostPosted: Wed Jul 07, 2004 11:20 pm    Post subject: Reply with quote

egw to exw sa module kai compiled in to agp support kai doulevei mia xara. To module einai to "radeon" gia radeon 9200

edit: kernel 2.6.7-love-sources
_________________
A happy GNU/Linux user!!
Back to top
View user's profile Send private message
wantilles
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2003
Posts: 136
Location: Athens - Greece

PostPosted: Thu Oct 21, 2004 10:25 pm    Post subject: Reply with quote

Επειδή πρόσφατα ξανάστησα το Gentoo εξαρχής λόγω νέας motherboard (το είχα στήσει στην παλιά το Μάιο), έχω την υποψία ότι δεν έχω 3D acceleration στα X.

Έχω μία ATi RADEON 9700 Pro (R300 core) πάνω σε nForce2 Ultra 400 MCP-T chipset με έναν Athlon-XP Barton.

Και τρέχω:

Πυρήνα gentoo-dev-sources-2.6.8-r10 (μόλις τώρα τελείωσε ο 2.6.9-r1 και θα τον δοκιμάσω - άσχετο με αυτό).

XOrg-X11 6.8.0-r1 (μέχρι πριν από μια εβδομάδα ήταν stable στο portage - τώρα τα ξανάκαναν masked).

Και Gnome 2.6.

Και ati-drivers & ati-drivers-extra τους 3.14.1.

Δηλαδή:

Code:
emerge -pv --newuse --columns ati-drivers ati-drivers-extra
These are the packages that I would merge, in order:

Calculating dependencies     ...done!
[ebuild     UD] x11-base/xorg-x11                                      [6.7.0-r2]                   [6.8.0-r1]  -3dfx -3dnow -cjk -debug -dlloader -doc -ipv6 -mmx +nls +pam -sdk -sse -static 0 kB
[ebuild   R   ] media-video/ati-drivers                                [3.14.1]                       0 kB
[ebuild   R   ] media-video/ati-drivers-extra                          [3.14.1]                       +qt 0 kB


Σύμφωνα με τα γραφόμενα στο Desktop Configuration Guide του Gentoo Documentation θα έπρεπε να έχω acceleration.

Καμμιά ιδέα κανείς;

Πώς μπορώ να καταλάβω εάν έχω acceleration;

ΥΓ: Άσχετο: Ξέρει κανείς πότε θα θεωρηθεί stable (unmasked) στο Portage το Gnome 2.8; Γιατί έχω δει τα νέα καλούδια που έχει και ξερογλύφομαι.
Back to top
View user's profile Send private message
Deathwing00
Moderator
Moderator


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 4079
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Thu Oct 21, 2004 11:44 pm    Post subject: Reply with quote

xorg-x11-6.8.0 den doulevei me ta ati-drivers... perimenoume i ati na dosei kainourgia ekdosi ton drivers sintoma... mexri na ginei afto, osi xrisimopioun ati-drivers, tha prepei na minoun me xorg-x11-6.7.0.
Back to top
View user's profile Send private message
wantilles
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2003
Posts: 136
Location: Athens - Greece

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 8:58 am    Post subject: Reply with quote

Γύρισα σε 6.7.0-r2 αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι δεν δουλεύει.

Έκανα ξανά emerge τους ati-drivers, τα ati-drivers-extra και το opengl-update.

Έτρεξα ξανά το fglrxconfig και μετά opengl-update ati.

Μήπως δεν δούλεψε ποτέ σε κανέναν το acceleration σε XOrg;
Back to top
View user's profile Send private message
Deathwing00
Moderator
Moderator


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 4079
Location: Dresden, Germany

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 10:06 am    Post subject: Reply with quote

wantilles wrote:
Γύρισα σε 6.7.0-r2 αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι δεν δουλεύει.

Έκανα ξανά emerge τους ati-drivers, τα ati-drivers-extra και το opengl-update.

Έτρεξα ξανά το fglrxconfig και μετά opengl-update ati.

Μήπως δεν δούλεψε ποτέ σε κανέναν το acceleration σε XOrg;


Emena me doulevei afti ti stigmi. Me xorg-x11-6.7.0 prepei na sou litourgei, alios exeis ena provlima me tin configuration... gia kitakse ama exeis to agpgart mesa sto kernel.
Back to top
View user's profile Send private message
_r00t-
n00b
n00b


Joined: 08 Nov 2004
Posts: 6
Location: Oropos, Hellas

PostPosted: Mon Nov 08, 2004 12:50 am    Post subject: Reply with quote

hey there ! :)
basika oi drivers tis ati gia linux den einai kaloi akoma
tis nvidia einai poli kaliteroi :)
_________________
____________________
Daemons.gr
____________________
Back to top
View user's profile Send private message
oDy
n00b
n00b


Joined: 05 Dec 2004
Posts: 72
Location: Thessaloniki - Greece

PostPosted: Fri Dec 24, 2004 12:03 pm    Post subject: Reply with quote

wantilles wrote:
Γύρισα σε 6.7.0-r2 αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι δεν δουλεύει.

Έκανα ξανά emerge τους ati-drivers, τα ati-drivers-extra και το opengl-update.

Έτρεξα ξανά το fglrxconfig και μετά opengl-update ati.

Μήπως δεν δούλεψε ποτέ σε κανέναν το acceleration σε XOrg;


Πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν έχεις 3D;
Δοκίμασες να τρέξεις το fgl_glxgears σαν root;
Επίσης το fglrxinfo τι σου βγάζει:
Back to top
View user's profile Send private message
wantilles
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2003
Posts: 136
Location: Athens - Greece

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 11:45 am    Post subject: Reply with quote

oDy wrote:
wantilles wrote:
Γύρισα σε 6.7.0-r2 αλλά και πάλι έχω την εντύπωση ότι δεν δουλεύει.

Έκανα ξανά emerge τους ati-drivers, τα ati-drivers-extra και το opengl-update.

Έτρεξα ξανά το fglrxconfig και μετά opengl-update ati.

Μήπως δεν δούλεψε ποτέ σε κανέναν το acceleration σε XOrg;


Πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν έχεις 3D;
Δοκίμασες να τρέξεις το fgl_glxgears σαν root;
Επίσης το fglrxinfo τι σου βγάζει:


Από τα sceensavers που πασιφανώς είναι OpenGL και πασιφανώς σέρνονται.
Back to top
View user's profile Send private message
kmare
l33t
l33t


Joined: 20 Nov 2004
Posts: 619
Location: Thessaloniki, Greece

PostPosted: Sun Jan 09, 2005 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

ξέρω ότι δεν βοηθάει και τόσο αλλά καλύτερα να πάρεις μια NVIDIA κάρτα γραφικών. Η ATI υποσχεθηκε drivers εδώ και καιρό αλλά εγώ ακόμα δεν είδα τίποτα. Για να πω την αληθεια η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη. Στο κάτω κάτω πλήρωσα 570 ευρώ για αυτήν την κάρτα... προφανώς η ATI δεν υπολογίζει καθόλου την κοινότητα του linux, μάλιστα κάπου διάβασα ότι την θεωρεί μια μειωνότητα... anyway... πήρα μια NVIDIA και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένος...
Back to top
View user's profile Send private message
wantilles
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 12 Aug 2003
Posts: 136
Location: Athens - Greece

PostPosted: Mon Jan 10, 2005 10:26 pm    Post subject: Reply with quote

Έψαξα στο εδώ forum και βρήκα τη λύση.

Ήταν να βάλω στα autoload modules 2.6 κατά σειρά:

agpgart
nvidia_agp
fglrx

ΥΓ: Η mobo είναι nForce2 και η κάρτα 9700 Pro.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum