Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
trying to boot
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mrgalihad
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Jan 2003
Posts: 91

PostPosted: Fri Jan 31, 2003 7:41 pm    Post subject: trying to boot Reply with quote

Okay, so I have my kernel up and running, silo is happy, uncompresses the kernel and i start the boot. I get past all the hardware detection stuff and get to the startup where it starts to mount stuff...

* Mounting /proc [ok]
* Mounting /devfsd [ok]
* Mounting tmpfs at /mnt/.init.d... [oops]

*The mount command failed with error:
wrong fs type, bad option, bad superblock on tmpfs or too man mounted file systems

It then has me give the root password to get into single user mode, but evertyhing is frozen at that point, and they keyboard seems non responsive. I have to hard reset the system. Any ideas where this is coming from? I check /etc/fstab and there is nothing there mentioning a tmpfs anywhere. :(


Last edited by mrgalihad on Fri Jan 31, 2003 7:54 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
mrgalihad
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Jan 2003
Posts: 91

PostPosted: Fri Jan 31, 2003 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Yuck, I take that back

I see this in all the dmesg stuff before the pretty colors :P
Code:

VFS: Mounted root (ext3 filesystem) readonly.
Mounted devfs on /dev
SABRE0: Uncorrectable Error, primary error type [DMA Write: Translation Error]
SABRE0: bytemask[00ff] dword_offset[0] was_block(0)
SABRE0: UE AFAR [000000..0017fc000]
SABRE0: UE Secondary errors [(none)]
SABRE0: IOMMU ERROR, type[Invalid Error]
..
..
 


Any thoughts?
Back to top
View user's profile Send private message
mrgalihad
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Jan 2003
Posts: 91

PostPosted: Fri Jan 31, 2003 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

I'm also using the 2.4.20 kernel if that helps. Should I try an older version?
Back to top
View user's profile Send private message
Kumba
Developer
Developer


Joined: 16 Jul 2002
Posts: 367
Location: Sigma 957

PostPosted: Sat Feb 01, 2003 5:41 am    Post subject: Reply with quote

Never seen that before. Is this a Sun Blade 100?

The only section in my dmesg that look relevant to SABRE stuff is this:

Code:
POSIX conformance testing by UNIFIX
PCI: Probing for controllers.
PCI: Found SABRE, main regs at 000001fe00000000, wsync at 000001fe00001c20
SABRE: Shared PCI config space at 000001fe01000000
SABRE: DVMA at c0000000 [20000000]
PCI-IRQ: Routing bus[ 0] slot[ 8] map[0] to INO[23]
PCI-IRQ: Routing bus[ 0] slot[ c] map[0] to INO[06]
PCI-IRQ: Routing bus[ 0] slot[ c] map[0] to INO[1c]
PCI-IRQ: Routing bus[ 0] slot[ c] map[0] to INO[24]
PCI-IRQ: Routing bus[ 0] slot[ d] map[0] to INO[0c]
PCI-IRQ: Routing bus[ 0] slot[13] map[0] to INO[0f]
PCI0(PBMA): Bus running at 33MHz
isa0: [dma -> (floppy) (parallel)] [power] [serial] [serial]
ebus0: [flashprom] [eeprom] [idprom]
PCIO serial driver version 1.54


Checked all connections on your board and all?

--Kumba
_________________
"The past tempts us, the present confuses us, the future frightens us. And our lives slip away, moment by moment, lost in that vast, terrible in-between."
--Emperor Turhan, Centauri Republic
Back to top
View user's profile Send private message
genehack
n00b
n00b


Joined: 02 Feb 2003
Posts: 5
Location: maryland

PostPosted: Sun Feb 02, 2003 5:48 pm    Post subject: Re: trying to boot Reply with quote

mrgalihad wrote:

* Mounting tmpfs at /mnt/.init.d... [oops]

*The mount command failed with error:
wrong fs type, bad option, bad superblock on tmpfs or too man mounted file systems


I fixed that problem by re-compiling the kernel without /dev/pts support (in the 'filesystems' section)
Back to top
View user's profile Send private message
mrgalihad
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Jan 2003
Posts: 91

PostPosted: Sun Feb 02, 2003 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

yup. I saw that in an other thread. deffinately worked. ;) Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum