Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
installation problem
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Gentoo for Mac OS X (Portage for Mac OS X)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mrbigglesworth
n00b
n00b


Joined: 27 Nov 2004
Posts: 5

PostPosted: Sat Nov 27, 2004 9:48 am    Post subject: installation problem Reply with quote

hi folks,


as i'm pretty happy with emerge on my amd64, i wanted to give the macosx installation a shot...

i installed portage, linked the make.conf and did a emerge sync...

while then trying to do a emerge system, it complains about a bunch of unresolved dependendcies...

fembot:~# emerge system
Calculating system dependencies /
!!! All ebuilds that could satisfy "sys-apps/coreutils" have been masked.
!!! One of the following masked packages is required to complete your request:
- sys-apps/coreutils-5.0-r6 (masked by: missing keyword)
- sys-apps/coreutils-5.2.0-r2 (masked by: missing keyword)
- sys-apps/coreutils-5.2.1-r1 (masked by: missing keyword)
- sys-apps/coreutils-5.2.1-r2 (masked by: missing keyword)
- sys-apps/coreutils-5.2.1 (masked by: missing keyword)

For more information, see MASKED PACKAGES section in the emerge man page or
section 2.2 "Software Availability" in the Gentoo Handbook.
!!! (dependency required by "sys-apps/debianutils-1.16.7-r4" [ebuild])


!!! Problem with ebuild sys-apps/debianutils-1.16.7-r4
!!! Possibly a DEPEND/*DEPEND problem.

!!! Depgraph creation failed.
fembot:~#

this is only one example... by adding the ppc-macos keyword to the coreutils, it starts complaining for another dozen packages...

most propably i'm too stupid, but can anybody give me a hint what i'm making wrong ?

cheers
/hannes
Back to top
View user's profile Send private message
pindar
Apprentice
Apprentice


Joined: 30 Apr 2004
Posts: 220

PostPosted: Sat Nov 27, 2004 8:27 pm    Post subject: Reply with quote

No you're not stupid, this is a bug in coreutils; see here. I remember distinctly that I emerged coreutils some time ago, but I checked, and your right: there seems to be a host of dependencies that lack the ppc-macos keyword as well. I think a bug report would be in order.
Back to top
View user's profile Send private message
mrbigglesworth
n00b
n00b


Joined: 27 Nov 2004
Posts: 5

PostPosted: Sun Nov 28, 2004 11:41 am    Post subject: Reply with quote

this is now http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=72705

cheers,

hannes
Back to top
View user's profile Send private message
JoseJX
Developer
Developer


Joined: 28 Apr 2002
Posts: 2773

PostPosted: Sun Nov 28, 2004 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

It was actually a cruical line that got removed from the debianutils ebuild. If you've installed coreutils, you may have a bit of a problem in the future as it overwrites some important macos utilities, but until we get a coreutils virtual we can't fix this. I've fixed the debian utils ebuild in CVS.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Gentoo for Mac OS X (Portage for Mac OS X) All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum