Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
wold update and .cfg0000
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rommel
Veteran
Veteran


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 1140
Location: Williamsburg Virginia

PostPosted: Sat May 25, 2002 8:04 am    Post subject: wold update and .cfg0000 Reply with quote

i just updated world adn compiled the new release of kde and at the end i got the 4 files need to be edited messege ...so i ran #find /etc -iname '._cfg????_*' and it doesnt list anything...what do you suppose could have happened...i booted back into kde from run level 3 and everything seems ok...3.0.1 is installed and so far i cant find any issue...i looked through etc in konqueror with the show hidden files enabled and still couldnt locate any cfg files.

this happen to anyone else

ciao
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Sat May 25, 2002 8:21 am    Post subject: Reply with quote

maybe an error in your "find" command is the reason for not to find the "cfg????" files.
But if U aren't a "linux-power-guru" ;) it is save to do a :
export CONFIG_PROTECT=""
before emerging new software :)
Back to top
craftyc
Guru
Guru


Joined: 23 May 2002
Posts: 443
Location: Behind You.

PostPosted: Sat May 25, 2002 11:12 am    Post subject: Reply with quote

If you tyoe
Code:
find /etc -iname '._cfg*_*'
All the files that match the criteria will be found, well works for me anyway :)
_________________
Postcount ++
Back to top
View user's profile Send private message
magoo
n00b
n00b


Joined: 06 May 2002
Posts: 36
Location: Halifax, Canada

PostPosted: Sat May 25, 2002 6:14 pm    Post subject: Re: wold update and .cfg0000 Reply with quote

rommel wrote:
i just updated world adn compiled the new release of kde and at the end i got the 4 files need to be edited messege ...so i ran #find /etc -iname '._cfg????_*' and it doesnt list anything...what do you suppose could have happened...i booted back into kde from run level 3 and everything seems ok...3.0.1 is installed and so far i cant find any issue...i looked through etc in konqueror with the show hidden files enabled and still couldnt locate any cfg files.

this happen to anyone else

ciao


you are doing everything correctly, if the files were located in /etc. but in this case for kde they are in /usr/kde/3/share/config. the message after the ebuild tells you the directory that the configs that need updating are in (it is usually (99% of the time) /etc, but if you type emerge again you will see it states the kde dir)

running find /usr/kde/3/share/config -iname '._cfg????_*' should list those files that need updating.

this got me the first time too :) took some closer reading.
_________________
magoo
Back to top
View user's profile Send private message
rommel
Veteran
Veteran


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 1140
Location: Williamsburg Virginia

PostPosted: Sat May 25, 2002 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

thanks magoo...i thought of that last night after i went to sleep...it just hasnt occured yet...but that was totally where missing 4 cfg's were...thanks again for your help

ciao
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum