Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Sju år i Yorkshire.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 10:30 am    Post subject: Sju år i Yorkshire. Reply with quote

Efter sju år i England är det dags att flytta hem. Lillen har kommit till världen så det är lockande med närhet till familjen. Vi har äntligen lyckats få tag i en lägenhet så vi har någonstans att bo när vi flyttar hem till Sverige i höst. :D :D

Det är med blandade känslor vi nu kommer tillbaks till att bli svenskar med både dagis och husläkare...
Vi kommer däremot nu att ha nöjet att kunna välja allt från bank till el och bredbands levarantör, så jag tänkte rådfråga alla här om era erfarenheter av bredband och linuxvänligheten på svenska banker.

Om ni har några tips på vilka man ska välja eller viktigare... personlig erfarenhet om vad man ska undvika så låt mig veta. Jag vill inte sitta fast i ett kontrakt med ett idiotföretag som Northern Electric and Gas igen.

Mvh,
Marcus
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
hensan
l33t
l33t


Joined: 26 Jun 2003
Posts: 868
Location: Sweden

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 10:53 am    Post subject: Reply with quote

Vad jag vet stödjer alla dom stora svenska bankernas internettjänster Linux, utom Handelsbanken.

Jag har Telia som bredbandsleverantör (adsl), o det har väl funkat bra när det väl kom igång, fick bara vänta en evighet på att dom skulle bygga ut telefonstationen. Jag inte kollat så mycket vad dom andra leverantörerna har för priser o väntetider...
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 11:10 am    Post subject: Reply with quote

Tackar hensan,

Handelsbanken får väl undvikas då. Jag har dock läst att det finns folk som har fått BankID att fungera på Linux. Handelsbanken ska stödja Banank ID så vitt som jag förstår.

Är utbyggnaden av adsl dålig i Sverige då det är väntetider på att få det inkopplat? Här får man ofta skriva 12 månaders kontrakt om man vill ah bra pris är det likadant med telia?

Comhem då, är det nått att ha? Jag tror att det ska finnas i huset. Så vitt jag förstår så håller dom på att fånar sig med login sidor och annat.

- M
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
Fanatic
Apprentice
Apprentice


Joined: 02 May 2004
Posts: 173
Location: Stocktown

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 11:38 am    Post subject: Reply with quote

jmk wrote:

Comhem d�, �r det n�tt att ha? Jag tror att det ska finnas i huset. S� vitt jag f�rst�r s� h�ller dom p� att f�nar sig med login sidor och annat.

- M


Comhem suger, satsa på nåt annat istället.
Back to top
View user's profile Send private message
hensan
l33t
l33t


Joined: 26 Jun 2003
Posts: 868
Location: Sweden

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

jmk wrote:
Jag har dock läst att det finns folk som har fått BankID att fungera på Linux. Handelsbanken ska stödja Banank ID så vitt som jag förstår.


För att logga in på internettjänsterna på handelsbanken måste man ha ett säkerhetsprogram installerat. Detta program finns bara för Windows o Mac.

jmk wrote:
Är utbyggnaden av adsl dålig i Sverige då det är väntetider på att få det inkopplat? Här får man ofta skriva 12 månaders kontrakt om man vill ah bra pris är det likadant med telia?


Nuförtiden är det väl ganska bra utbyggt. Jag skaffade adsl för nästan två år sen och då fick jag vänta. Och sen är det väl olika i olika delar av landet.
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

hensan wrote:
För att logga in på internettjänsterna på handelsbanken måste man ha ett säkerhetsprogram installerat. Detta program finns bara för Windows o Mac.
Ruttet!
Men trots allt bara en förlust för Handlesbanken av en kund.
hensan wrote:
Nuförtiden är det väl ganska bra utbyggt. Jag skaffade adsl för nästan två år sen och då fick jag vänta. Och sen är det väl olika i olika delar av landet.
För två år sen var det mer eller mindre en fråga om "adsl-vadå?" om man ville ha det utanför London. Jag tror inte att det är outbyggt i Nacka (men man ver ju aldrig). Jag är nöjd med adsl 512 här så om det finns som ett alternativ till comhem så är det nog ett bättre val.

Jag har hört om folk med 100Mbps Ethernet in i sina lägenheter. Vet nån om det är ovanligt?

- M
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4836
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

Bredbandssituationen beror på vart ni flyttar. Om ni kommer att bo nära en telestation (<1km trådvägen) så går det att få vdsl (10Mbit/s och uppåt) i Stockholm, Göteborg och Malmö samt en handfull städer till. Jag har Bostreams, och det funkar bra även om uppgraderingen dröjde. I allmänhet ligger månadsavgifterna på 200 och uppåt. Jag betalar 398 för min uppkoppling.

Bank-ID har diskuterats i den här tråden.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 2:14 pm    Post subject: Reply with quote

kallamej wrote:
Bredbandssituationen beror på vart ni flyttar. Om ni kommer att bo nära en telestation (<1km trådvägen) så går det att få vdsl (10Mbit/s och uppåt) i Stockholm, Göteborg och Malmö samt en handfull städer till. Jag har Bostreams, och det funkar bra även om uppgraderingen dröjde. I allmänhet ligger månadsavgifterna på 200 och uppåt. Jag betalar 398 för min uppkoppling.
Vi kan få 26Mbps enligt postnummers grejen :D
Vette tusan om det är värt pengarna men kul skulle det va... Bostream verkar vara ett bra alternativ.

kallamej wrote:
Bank-ID har diskuterats i den här tråden.
Tack, jag hittade en matnyttig artikel på susning.nu om det hela också.[/url]
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4836
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

jmk wrote:
Vi kan få 26Mbps enligt postnummers grejen :D
Vette tusan om det är värt pengarna men kul skulle det va... Bostream verkar vara ett bra alternativ.

Ropa inte hej än, den funktionen säger inget om det exakta avståndet till stationen.
bostream.com wrote:
* scream levereras med högsta möjliga hastighet till varje enskild användare. scream levereras antingen med VDSL eller ADSL teknik. Vilken teknik och hastighet du kan få är beroende, och begränsas, av kvaliteten på din telefonkabel samt ditt avstånd till telefonstation. scream VDSL erbjuder hastigheter upp till 26Mbps och scream ADSL erbjuder hastigheter på upp till 8 Mbps.

Tidigare fanns det en funktion där man mejlledes kunde få ett svar på avståndet kabelvägen. Jag har telestationen inom synhåll från köket, max 200 m, men kabelvägen är enligt Bostream ca 550 m, så jag får bara 13/13 Mbit. Jag hade xstream förut (för 399/månad då jag var gammal kund) och tycker det är värt varenda öre.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
malmjako
n00b
n00b


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 27
Location: Göteborg, Sweden

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

jmk wrote:
Comhem då, är det nått att ha? Jag tror att det ska finnas i huset. Så vitt jag förstår så håller dom på att fånar sig med login sidor och annat.

Jag har Comhem och det fungerar ok. Med qadsl loggas jag in under uppstarten. Jag har dock haft lite struligt då och då när jag växlat dator och anslutit modemet till min bärbara.

--
Jakob Malm
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

malmjako wrote:
Jag har Comhem och det fungerar ok. Med qadsl loggas jag in under uppstarten. Jag har dock haft lite struligt då och då när jag växlat dator och anslutit modemet till min bärbara.
Tack för bra info. Jag har en server, en arbetsstation och en lapdog kopplade till mitt trådlösa nätverk. Vet du om comhem funkar med flera maskiner samtidigt med en vanlig kablemodems router?

kallamej wrote:
Ropa inte hej än, den funktionen säger inget om det exakta avståndet till stationen
Jag ser det nu, orkade inte läsa det finstilta. :oops: Jag var mest glad att det fanns tillgång till adsl. Här har jag har 512kbps för £23 (330:-) bostream ger mig till ock med en 1mbps för mindre pengar så jag är nöjd. :D

För att vara ärlig använder jag inte ens 512kbps, (Average In: 7056.0 b/s (1.3%)) 8O Det är dock trevligt att ha för då man gör en sync och ett och annat, men å andra sidan så syncar jag bara automagiskt på natten ändå, så det är bara om jag vill ladda ner nått stort som jag använder hela bandbredden.
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
malmjako
n00b
n00b


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 27
Location: Göteborg, Sweden

PostPosted: Thu Jul 29, 2004 3:00 pm    Post subject: Reply with quote

jmk wrote:
Vet du om comhem funkar med flera maskiner samtidigt med en vanlig kablemodems router?

Vet ej, men jag hoppas det, för jag funderar på att skaffa en...
Back to top
View user's profile Send private message
sdaffis
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Nov 2003
Posts: 99

PostPosted: Tue Aug 03, 2004 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Jag använder Föreningssparbankens internettjänster och det funkar prima både under Linux och Mac OSX, jag rekommenderar FSB starkt! :)
_________________
Believe the lie
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Tue Aug 03, 2004 7:24 pm    Post subject: Reply with quote

Tack för all bra information! :D

Jag har ett par konton hos på den tiden var Sparbanken. Jag minns att de hade en färgglad amöba som logotype. Det blir kanske enklast att återuppliva de kontona i och med att det funkar bra för sdaffis. Anvävder du BankID eller har dom nån hårdvarulösning typ RSA SecurID?

Jag har också tagit reda på att det inte är Comhem utan UPC som har hand om kabel nätet i huset.
www.upc.se wrote:
Jag har ett operativsystem som inte nämns i systemkraven. Kan jag ändå använda chello?
Du får ingen support för operativsystem (och specialversioner) som inte nämns i systemkraven. Du kan abonnera på chello, men du får själv ordna konfigurering och support för ditt operativsystem och din dator.
www.upc.se wrote:
Jag har en linuxdator (eller ett annat operativsystem ni inte stöder), kan jag abonnera på chello?
Om din dator t.ex. använder linux operativsystem kan chello tyvärr inte stödja dig. Men du kan ändå abonnera på chello men vara medveten om att vi inte kan erbjuda någon support för andra operativsystem än Windows NT 4 och högre, Windows 95/98 och Mac OS 7.5 och högre.
De verkar inte direkt vara linux-ovänliga men deras förslag till att få mer en 1 dator att funka låter lite mera avskräkande...
www.upc.se wrote:
Jag har problem att växla till en annan dator vid vanligt chello-abonnemang, vad gör jag åt detta?
Har du ett vanligt chello-abonnemang med en IP-adress och vill växla mellan två datorer måste du göra nedanstående procedur varje gång du vill byta dator:

* stäng av båda datorerna
* flytta nätverkskabeln till den andra datorn
* dra ut strömmen ur kabelmodemet, så att detta nollställs
* vänta 10 sekunder och sätt in strömmen i kabelmodemet igen
* vänta tills det är fast sken på de fyra översta lamporna på kabelmodemet
* sätt igång den dator som du växlat till

Nu ska det fungera att surfa!
För att slippa ovanstående procedur, kan du uppgradera ditt abonnemang till chello plus.
Med chello plus får du fyra dynamiska IP-adresser.
Man har tydligen att välja på att använda en idiot procedur varje gång eller betala mer. Inte det mest tilltalande enligt min åsilkt. Såvida inte någon säger att UPC är det bästa som kommit sedan skivat bröd så håller jag mig nog till xDSL

Är det förresten någon som vet om mitt modem kommer att fungera? Jag har ett 8mbps xDSL modem med inbyggd switch och brandvägg som jag är mycket nöjd med. Jag minns att när vi flyttade hit så fungerade inga av våra telefoner som vi hade med oss från Sverige på det fasta telenätet. Det gör att jag inte är så hoppfull om att det ska fungera. Men å andra sidan så var det sju år sedan och utvecklingen hart gått lite framåt även i Yorkshire (inte mycket men ändå framåt :wink: ).
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4836
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Thu Aug 05, 2004 10:54 pm    Post subject: Reply with quote

Föreningssparbanken använder sig av en liten säkerhetsdosa som man får knappa på en massa gånger under varje session, delas när man loggar in, dels när man skall signera något, exempelvis en postgirobetalning.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Sat Aug 07, 2004 6:50 am    Post subject: Reply with quote

kallamej wrote:
Föreningssparbanken använder sig av en liten säkerhetsdosa som man får knappa på en massa gånger under varje session, delas när man loggar in, dels när man skall signera något, exempelvis en postgirobetalning.
Låter jobbigt :wink:
Men det är nog säkrare än vad min bank här använder sig av: SSL + lösenord 8O
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
tln
Veteran
Veteran


Joined: 24 Sep 2003
Posts: 1502

PostPosted: Mon Aug 09, 2004 10:35 am    Post subject: Reply with quote

Det är inte särskilt jobbigt att använda säkerhetsdosan. En stor fördel med Föreningssparbanken är att man får tillgång till deras E-kort tjänst (gratis), som gör att man slipper använda sitt riktiga kreditkortstnummer när man handlar på nätet. Har man man bara flash installerat kan man nå E-kort tjänsten på https:/ekort.foreningssparbanken.se. Sidan använder en popup, så lägg till adressen i undantag i Firefox/Mozillas popup filter.
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Mon Aug 09, 2004 11:23 am    Post subject: Reply with quote

tln wrote:
En stor fördel med Föreningssparbanken är att man får tillgång till deras E-kort tjänst (gratis), som gör att man slipper använda sitt riktiga kreditkortstnummer när man handlar på nätet.
Coolt. Har du provat det på utländska webbsidor som inte är anslutna till Föreningssparbanken?
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
tln
Veteran
Veteran


Joined: 24 Sep 2003
Posts: 1502

PostPosted: Mon Aug 09, 2004 8:44 pm    Post subject: Reply with quote

jmk wrote:
tln wrote:
En stor fördel med Föreningssparbanken är att man får tillgång till deras E-kort tjänst (gratis), som gör att man slipper använda sitt riktiga kreditkortstnummer när man handlar på nätet.
Coolt. Har du provat det på utländska webbsidor som inte är anslutna till Föreningssparbanken?


Japp... De ser det som ett vanligt kreditkort. Skillnaden är att man har mycket större kontroll över det. Man kan bestämma att bara en viss domän får ta ut pengar på kortet, och även sätta en gräns på hur mycket som får tas ut samt giltighetstid på kortet. Jag genererar ett nytt kortnummer för varje köp jag genomför (om det inte är från en sajt jag köper ifrån ofta - då genererar jag ett nummer för flergångsköp).
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 10:07 am    Post subject: Reply with quote

tln wrote:
Japp... De ser det som ett vanligt kreditkort. Skillnaden är att man har mycket större kontroll över det. Man kan bestämma att bara en viss domän får ta ut pengar på kortet, och även sätta en gräns på hur mycket som får tas ut samt giltighetstid på kortet. Jag genererar ett nytt kortnummer för varje köp jag genomför (om det inte är från en sajt jag köper ifrån ofta - då genererar jag ett nummer för flergångsköp).
Coolt, :D Tack för bra info.
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
Anior
Guru
Guru


Joined: 17 Apr 2003
Posts: 317
Location: European Union (Stockholm / Sweden)

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 2:12 pm    Post subject: Reply with quote

kallamej wrote:
Föreningssparbanken använder sig av en liten säkerhetsdosa som man får knappa på en massa gånger under varje session, delas när man loggar in, dels när man skall signera något, exempelvis en postgirobetalning.
Ja, det är lätt att uppleva fsb som lite för paranoida ibland. Specielt då nämda säkerhetsdosa kräver en pin-kod när den startar och stänger av sig efter varje genererade kod.
Dock så är det en ren hårdvarulösning och fungerar därför utmärkt i alla browsers vilket måste ses som ett klart plus, nog för att jag inte orkat byta
Back to top
View user's profile Send private message
hw-tph
l33t
l33t


Joined: 08 Jan 2004
Posts: 768
Location: Uppsala, Sweden

PostPosted: Mon Aug 30, 2004 9:37 pm    Post subject: Reply with quote

Jag måste hålla med om att Föreningssparbanken fungerar alldeles utmärkt.

Bredbandsbolagets DSL-lösning har jag haft ett tag, med ca 9mbit ner och kanske 1mbit upp. Det räcker och blir över! Det kostar en del - 399kr /mån, men jag tycker att det är himla skönt, speciellt eftersom jag jobbar mestadels hemifrån och måste ladda upp- och ner en massa binära filer som jag inte kan uppdatera med cvs. Jag har haft en Enemy Territory-server hemma också och det var inga problem med 16 spelare.

Däremot kan jag inte riktigt rekommedera husläkare. ;)


Håk (sent inlägg bättre än inget? :))
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Tue Aug 31, 2004 7:41 pm    Post subject: Reply with quote

hw-tph wrote:
Jag måste hålla med om att Föreningssparbanken fungerar alldeles utmärkt.
Med ytterligare en röst på föreningssparbanken tror att det får bli ett konto hos dem.
hw-tph wrote:
Bredbandsbolagets DSL-lösning har jag haft ett tag, med ca 9mbit ner och kanske 1mbit upp. Det räcker och blir över! Det kostar en del - 399kr /mån, men jag tycker att det är himla skönt, speciellt eftersom jag jobbar mestadels hemifrån och måste ladda upp- och ner en massa binära filer som jag inte kan uppdatera med cvs. Jag har haft en Enemy Territory-server hemma också och det var inga problem med 16 spelare.
Det ska bli intressant och se vad som händer då bredbandsbolaget har köpt bostream. Antagligen går priserna upp. :cry: Jag tycker dock att det viktigaste är att få en internet tjänst utan en massa tjafs med inloggnings sidor. Att bredbandsbolaget håller på och tramsar med att blockering av port 25 får man leva med.
hw-tph wrote:
Däremot kan jag inte riktigt rekommedera husläkare. ;)
Det är helt ok. Jag får se till at inte bli sjuk.
hw-tph wrote:
Håk (sent inlägg bättre än inget? :))
Mycket bättre ;) Jag är alltid tacksam för svar. Det är hela tre veckor kvar innan vi har planerat att flytta ändå, så det var med gott om tid kvar för att svara.

Mvh,
Marcus
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
snis
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 03 Mar 2003
Posts: 93
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Sun Sep 05, 2004 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

Så då var det inte försent att lägga sig i debatten...

Du frågade om ditt xDSL modem (med inbyggd router) fungerar i Sverige.
Det ska fungera. Men det kan inte vara ett xDSL modem, du har garanterat ett ADSL modem. Det betyder att du INTE kan välja en VDSL-tjänst utan att införskaffa ett nytt modem.
Har Bostream ADSL nu, fungerar utmärkt, satt i en ComHem fastighet förr det fungerade också bra.
Väljer du Chello så ska du veta att du måste ha ett Kabel modem (dvs kasta ADSL modemet).
Chello och många andra låser MAC-adressen, det är därför du måste vänta i 10 minuter. Detta är ett försvar mot ARP-poisoning (ARP-spoofing/MiM-attacker med flera)

Att ha flera datorer på internet tjänsten har jag aldrig sett som ett problem. Se bara till att ha en "router" som kan NAT. Själv så har jag funnit min lösning i ett rent ADSL modem och en linux distro vid namn Clarkconnect. Jag har inte orkat lägga ner tid på att installera en Gentoo distro på denna internet gateway. Sen så kör jag lite port-forwarding till datorerna på det interna LAN'et.

Angående banker:
SEB fungerar precis som FSB.
Nordea har skrapkoder, ett kort innehåller ca 20 koder som bara kan användas en gång och endast i rätt ordning som jag fattat det.
Jag använder SEB och tycker att det fungerar utmärkt förutom 0% ränta :evil:

Välkommen hem till ett höst mörkt Sverige.
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Mon Sep 06, 2004 9:49 pm    Post subject: Reply with quote

snis wrote:
Så då var det inte försent att lägga sig i debatten...

Inte då, det är två veckor kvar till flytten om allt går väl.

snis wrote:
Du frågade om ditt xDSL modem (med inbyggd router) fungerar i Sverige.
Det ska fungera. Men det kan inte vara ett xDSL modem, du har garanterat ett ADSL modem. Det betyder att du INTE kan välja en VDSL-tjänst utan att införskaffa ett nytt modem.

Det är nog inte S-märkt, T-märkt och allt det där så det kan vara problem.
snis wrote:
Har Bostream ADSL nu, fungerar utmärkt, satt i en ComHem fastighet förr det fungerade också bra.
Väljer du Chello så ska du veta att du måste ha ett Kabel modem (dvs kasta ADSL modemet).
Chello och många andra låser MAC-adressen, det är därför du måste vänta i 10 minuter. Detta är ett försvar mot ARP-poisoning (ARP-spoofing/MiM-attacker med flera)

Att ha flera datorer på internet tjänsten har jag aldrig sett som ett problem. Se bara till att ha en "router" som kan NAT. Själv så har jag funnit min lösning i ett rent ADSL modem och en linux distro vid namn Clarkconnect. Jag har inte orkat lägga ner tid på att installera en Gentoo distro på denna internet gateway. Sen så kör jag lite port-forwarding till datorerna på det interna LAN'et.
Har inte Comhem en inloggningsida? Håller man sig inloggad?

snis wrote:
Angående banker:
SEB fungerar precis som FSB.
Nordea har skrapkoder, ett kort innehåller ca 20 koder som bara kan användas en gång och endast i rätt ordning som jag fattat det.
Jag använder SEB och tycker att det fungerar utmärkt förutom 0% ränta :evil:
Lite bättre borde du kunna få. Om inte, byt bank. FSB är bra har jag hört... :)

snis wrote:
Välkommen hem till ett höst mörkt Sverige.

Tackar :D
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum