Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Where are my SCSI disk?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Alternative Architectures
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stazz
n00b
n00b


Joined: 18 Jun 2004
Posts: 29

PostPosted: Sun Jun 20, 2004 5:39 am    Post subject: Where are my SCSI disk? Reply with quote

I originally posted about this in the install forum:
Where are my SCSI disks?
(There are some extra details there... only 9 posts, not a big read)

Hit a dead end there, and am posting a bug report. However, I think things might be easily resolved by someone who knows the Gentoo/Alpha setup (certainly I don't - never used Gentoo, I got the Alpha 2 days ago!).

In brief: I have a DEC AlphaServer 4100 (1 CPU).
SCSI CD-ROM (dka500) is fine, can boot off LiveCD 1.4rc1-test4 for alpha.

The Qlogic SCSI controller is detected, the qlogicisp module is loaded (but listed as unused by lsmod), but no HDs seem to be available. There is no message about them in dmesg, and no suitable entry in /dev. This makes it rather hard to setup the partitions!

BTW, there should be a 2-disk RAID1 (dra0) and a 5-disk RAID5 (dra1).

Also, I have to manually modprobe the tulip NIC to get it running (not a big deal, but might be related somehow?).

Anyway, if anyone has some insight on how to solve this, it would be greatly appreciated!

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
stazz
n00b
n00b


Joined: 18 Jun 2004
Posts: 29

PostPosted: Mon Jun 21, 2004 6:57 am    Post subject: Reply with quote

Just tried the experimental gentoo-alpha-20040225 and gentoo-alpha-2004.0-20040313 LiveCDs... same problem... (but now I don't have to modprobe the NIC:) )
Back to top
View user's profile Send private message
stazz
n00b
n00b


Joined: 18 Jun 2004
Posts: 29

PostPosted: Mon Jul 05, 2004 3:22 am    Post subject: Reply with quote

Ok. I have finally got some time to poke around, and found the cause of the problem: There are no disks attached to the QLogic scsi controller! They are actually attached to a Mylex DAC960LB... and this controller is not detected, and there are no modules for it on the live CD...

If anyone knows how to get a module for this card so I can access my HDs, that would be wonderful!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Alternative Architectures All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum