Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.5-love2 "Pasadena Junior High"
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ktech
Guru
Guru


Joined: 12 Apr 2003
Posts: 340

PostPosted: Fri Apr 09, 2004 3:18 pm    Post subject: Reply with quote

jonnii wrote:
mny mobo is an abit ic7-g


he say that a few post above... ;)
Back to top
View user's profile Send private message
gearmonk
n00b
n00b


Joined: 30 Oct 2003
Posts: 43

PostPosted: Fri Apr 09, 2004 3:39 pm    Post subject: Reply with quote

jonnii wrote:
i've installed and configured this kernel but when i boot it just after it starts xinetd it says

Disabling IRQ #18

and just sits there.

this is the /proc/interrupts for my 2.6.2 kernel:

CPU0 CPU1
18: 20831 6180 IO-APIC-level libata, ohci1394, uhci_hcd, eth0

(rest cut for brevity)
what do you think could be causing this problem??? i really want to try this kernel :D

thanks


My guess is you are running into the usb/uhci bug that seems to be floating around. I've noticed it in every kernel release (vanilla, mm, love anything) after 2.6.2 Not sure what the solution is, but from what I've seen on the kernel mailing lists, it seems to have something to do with one of the message queues getting clobbered, causing any messages from the usb system to be dropped. Not sure what the solution is. It seems to be related somehow to hotplug. It doesn't seem to happen to me until i try to remove a device, then I get a "control timeout on ep0in" message, and all usb devices will stop working. People using the ohci-hcd driver and ehci-hcd seem to be unaffected, but you have to use whatever your board requires.
Back to top
View user's profile Send private message
TRx
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Jul 2003
Posts: 126
Location: Madrid, Spain

PostPosted: Fri Apr 09, 2004 5:11 pm    Post subject: Reply with quote

2.6.5-love3 compiled and working properly (at last :))

Gr8 work mates :D
_________________
GNU/Linux registered user #333828
Back to top
View user's profile Send private message
Plastic
l33t
l33t


Joined: 24 Mar 2004
Posts: 649

PostPosted: Sat Apr 10, 2004 12:05 am    Post subject: Reply with quote

I am getting badness in get_phy_reg and set_phy_reg, each in ohci1394.c The system boots, but I really want a stable kernel with none of this "badness". I'm also getting unresolved symbols in the ALSA modules.
Back to top
View user's profile Send private message
enzobelmont
Guru
Guru


Joined: 06 Apr 2004
Posts: 345
Location: Chiapas, Mexico

PostPosted: Sat Apr 10, 2004 12:39 am    Post subject: running smoooooothly!!! Reply with quote

my system is runnig pretty fine....
i was waiting for a love3 buggy kernel, but it surprise me...

long life the king steel.... :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
linux_on_the_brain
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 136

PostPosted: Sat Apr 10, 2004 2:48 am    Post subject: Reply with quote

Has anybody be able to get the latest release up on an AMD64 machine? My compile keeps failing.
Back to top
View user's profile Send private message
Schizoid
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Apr 2003
Posts: 267

PostPosted: Sat Apr 10, 2004 8:45 pm    Post subject: Reply with quote

TRx wrote:
2.6.5-love3 compiled and working properly (at last :))

Gr8 work mates :D


What did you do to get your working?

I am trying love-sources for the first time (2.6.5-love3) on my P4 and if I try to use the nvidia xfree drivers I lock up at a blank screen when xfree is loading. If i just use the plain "nv" xfree drivers everything works fine...
Back to top
View user's profile Send private message
VolcomPimp
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 11 Mar 2004
Posts: 135
Location: Newark, CA

PostPosted: Sat Apr 10, 2004 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

I just did a stage 1 (from knoppix) w/ bootstrap 2.6 and installed udev, and after
getting a few problems worked out my system seems to be up
and running....
I used 2.6.5 love3 and the problem I'm running into is when I get
to compiling madwifi, it says a bunch of files are missing....
anyone know what the problem could be?
I'm pretty sure it's not a problem w/ the kernel but my guess
was the header files....
Back to top
View user's profile Send private message
ktech
Guru
Guru


Joined: 12 Apr 2003
Posts: 340

PostPosted: Sat Apr 10, 2004 11:39 pm    Post subject: Reply with quote

what files are missing?
Back to top
View user's profile Send private message
VolcomPimp
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 11 Mar 2004
Posts: 135
Location: Newark, CA

PostPosted: Sat Apr 10, 2004 11:57 pm    Post subject: Reply with quote

I cant see all the missing stuff from the beggining cause it cuts off
but here's some I can see:
/lib/modules/2.6.5-love3/build/include/linux/config.h:6:22: asm/kgdb.h
/usr/include/asm/irq.h:16:25: irq_vectors.h

as far as I can see those are the 2 that are missing...
Back to top
View user's profile Send private message
Nebvin
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Oct 2002
Posts: 83
Location: Alberta, Canada

PostPosted: Sun Apr 11, 2004 4:34 am    Post subject: Reply with quote

I think I had the "Disabling IRQ #18" problem when I first set up this machine, it was because I was using SATA drives. ACPI needed to be turned on to make it work, try and see if that helps.
_________________
Nebbie
"There are 10 types of people in the world, those that understand binary and those that don't."
Back to top
View user's profile Send private message
VolcomPimp
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 11 Mar 2004
Posts: 135
Location: Newark, CA

PostPosted: Sun Apr 11, 2004 6:51 am    Post subject: Reply with quote

eh Im just gonna reinstall...

by the way mm4's out
Back to top
View user's profile Send private message
sawanv
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Dec 2002
Posts: 238

PostPosted: Sun Apr 11, 2004 8:22 am    Post subject: Reply with quote

Does 2.65-love3 have the io-select patch?
_________________
Eir kahen "chalo ghar jayen",
Bir kahen "chalo ghar jayen",
Phatte kahen "chalo ghar jayen",
Cartman kahen....."Screw you guys, I am going home !!! "
Back to top
View user's profile Send private message
kubark42
n00b
n00b


Joined: 15 Feb 2004
Posts: 44

PostPosted: Sun Apr 11, 2004 11:17 am    Post subject: Wireless card is eth2 with love sources and eth1 with others Reply with quote

Well, I took the plunge and emerged love3. I can't say that I notice many differences, mostly because I wouldn't notice them even if if they smacked me in the face, but the Orinoco patch for Kismet works perfectly. Only one question...

Why, with love kernels, is my Orinoco wireless card always put as eth2? Especially when with other kernels it's eth1. Doubly bizarre because I don't have a second ethernet port, unless it's considering my firewire port as a potential ethernet address and thus is routing my wifi card to the third ethernet port?

This behavior isn't particularly bothersome, but I would like to know what's going to happen in the future so that I can update all my scripts to eth2 if I need to. Specifically, as long as I use love sources, will the wifi card _always_ stay as eth2?
Back to top
View user's profile Send private message
fallow
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Jan 2004
Posts: 2206
Location: Poland

PostPosted: Sun Apr 11, 2004 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

hello :)

i`m using love-sources for the some period of time , but i have a question for You :) if i using love without Nick`s sheduler ( 2.6.5-love2 for example ) everyting is ok , but when i using love with this sheduler , something is wrong.
when i have the big cpu usage , kernel reactions are slow. mouse pointer start with delay when for example .

maybe is this effect of Nick`s sheduler ? is this possible ?
if no , so i don`t know when is a reson of poor reactions
if yes , so can I deactivate this sheduler with next version of love ? :)
on other kernel soruces without nick`s sheduler everyting is ok also in love without this patch .
and next question : when reiser4 will back to the love:) ?

greetingzzz :)
Back to top
View user's profile Send private message
Jayz
n00b
n00b


Joined: 07 Mar 2004
Posts: 29
Location: canada

PostPosted: Sun Apr 11, 2004 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

hmmm..i dont think it's Nick's scheduler's prob. Mine works fine with it
Back to top
View user's profile Send private message
discomfitor
l33t
l33t


Joined: 21 Feb 2003
Posts: 927
Location: None

PostPosted: Sun Apr 11, 2004 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

mm4 is out.
Great job so far OneOfOne!
_________________
There is no substitute for experience.
Imperfection indicates a lack of effort.
Back to top
View user's profile Send private message
Robe
n00b
n00b


Joined: 05 Jan 2004
Posts: 64

PostPosted: Sun Apr 11, 2004 10:10 pm    Post subject: Love 4 works great Reply with quote

Just snaged and compied love 4 with -mm4 patches (as well as the love stuff) fron stele300's ftp site. And suprise suprise ! Iit compiled and works perfectly. This is what I come to expect from the love sources.

To the Love-sources crew -- "I'm not worthy!"
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
Page 4 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum